Çfarë duhet të dini në lidhje me ilaçet statin

Llojet e drogës së statinës janë një shembull i përsosur i asaj që është e gabuar me mjekësinë konvencionale.

Statinat janë një klasë e ilaçeve që ulin nivelin e kolesterolit. Ata punojnë duke helmuar enzimën HMG CoA reduktaza, e cila gjendet në të gjitha qelizat, transmeton lajmi.net.

Mjekësia konvencionale do t’ju besonte (gabimisht) se kolesteroli është një substancë e rrezikshme dhe se nivelet e ngritura të kolesterolit po shkaktojnë pllaka në arteriet koronare dhe, me zgjatje, sulme në zemër.

Por në fakt, çdo qelizë e vetme në trupin e njeriut ka nevojë dhe kërkon një sasi optimale të kolesterolit në mënyrë që të funksionojë. Ne thjesht nuk mund të jetojmë pa nivele adekuate të kolesterolit.

Hipoteza e kolesterolit = sëmundjes së zemrës mësohet në çdo shkollë mjekësore dhe trajtohet si e vërtetë, shkruan alternative medicine. Për të kuptuar se si ndodhi kjo, duhet të kthehem në kohë për të siguruar historinë se si lindi hipoteza e kolesterolit = sëmundjeve të zemrës.

Hipoteza e kolesterolit = sëmundja e zemrës fitoi vrull në vitet 1960 kur një studiues amerikan, PhD Ancel Keys, botoi një studim tani më të famshëm “Shtatë Vende” me anë të të cilit ai tregoi rrezikun dhe shkallët e sulmeve në zemër lidheshin drejtpërdrejt me marrjen e yndyrnave dietike dhe nivelin e kolesterolit të përgjithshëm në serum, transmeton lajmi.net.

Sidoqoftë, ajo që raportohet pak është se Dr. Kejsi mund të ketë kryer sjellje të gabuara shkencore duke mos raportuar të gjitha të dhënat që ai kishte në dispozicion të tij. Ju e shihni, në kohën kur Dr. Keys publikoi “Studimin e Shtatë vendeve”, ai kishte të dhëna nga 22 vende në dispozicion të tij.

Dr Keys zgjodhi shtatë vendet që do të vërtetonin hipotezën e tij se vdekshmëria nga sëmundjet e zemrës ishte e lidhur drejtpërdrejt me marrjen e yndyrës dietë dhe nivelin e kolesterolit. Kur u vlerësuan të gjitha të dhënat nga 22 vendet, studiuesit raportuan se nuk kishte asnjë lidhje midis sasisë së konsumit të dhjamit dietik dhe vdekshmërisë nga sëmundjet e zemrës.

Ndoshta, nëse Dr. Keys do të kishte prezantuar me të vërtetë të gjitha të dhënat që ai kishte në dispozicion të tij, ne nuk do të kishim humbur kaq shumë kohë dhe energji për uljen e niveleve të kolesterolit me ilaçe.