Category archive

Video - page 2

(VIDEO) OSMANI: “Dora e zgjatur” nuk ishte për partitë shqiptare

në kategorine Maqedoni/Video

Unë nuk thash për partitë shqiptare, por thash se në vet procesin dyshoj se ka një dorë të fshehur që po përpiqet ta thyejë atë dhe ne e shohim këtë në forma të ndryshme gjatë kësaj periudhe në 3 muajt e fundit, por fuqia e vullnetit të qytetarëve për të zgjidhur këtë proces është aq e fortë të mos besoj se mund të kthehet prapa, jam optimist se në ditët në vijim ky proces do të zgjidhet. Shpresoj se do të zgjidhet edhe sot”, theksoi Bujar Osmani, zv/kryeministër. Vazhdo të lexosh

(VIDEO) EDI RAMA nuk ka 8, por 5 porosi për shqiptarët

në kategorine Maqedoni/Shqipëri/Video

Kryeministri i Shqipërisë Edi Rama këtyre ditëve ka dalë me pesë kërkesa ndaj qytetarëve të Shqipërisë, duke mos kopjuar kështu tetë kërkesat e studentëve që bën ndaj tij, njofton MEDIAL. Vazhdo të lexosh

(VIDEO) Bora bllokon tërësisht fshatrat malore

në kategorine Maqedoni/Video

Mbi një mijë banorë të fshatrave, Brezë, Malinë dhe Tanushë janë bllokuar nga reshjet e dëborës. Për Televizionin Alsat, banorët thonë se po u mbaron edhe ushqimi dhe se kanë njerëz të sëmurë që nuk mund t’i sjellin dot në spital. Ata i apelojnë pushteti lokal, Komunës së Çuçer Sandevës dhe atij qendrorë, që të marrin masa urgjente për zhbllokimin e tyre. Vazhdo të lexosh

(VIDEO) OSMANI: 2019-ta, viti i korrjes së sukseseve

në kategorine Maqedoni/Video

Viti 2019 do të jetë viti i korrjes së suksesve të mbjellura në vitin 2018. Kështu e cilëson vitin në vijim, zëvendëskryeministri për Çështje Evropiane, Bujar Osmani. Në një intervistë për Alsat-M, Osmani theksoi se në 2019 do të ndodhin 2 procese të rëndësishme, ndryshimet Kushtetuese dhe marrja e datës për bisedime me BE-në.  Vazhdo të lexosh

(VIDEO) MALËSIA E TETOVËS: Rrugë pjesërisht të bllokuara nga bora

në kategorine Maqedoni/Video

Rrugët e malësisë së Sharrit sërish rezultojnë të pa pastruara sa duhet. Kripë nuk hidhet në sasi të mjaftueshme, ndërsa ekskavatori kalon një herë në 24 orë thonë banorët. Ata alarmojnë komunën që të marr parasysh ankesat e tyre, sepse, siç thonë ka pleq dhe njerëz të sëmurë të cilët shpesh nuk arrin dot deri në spital. Vazhdo të lexosh

(VIDEO) Nga sot shpërndarje e re e kuotave për ilaçet

në kategorine Maqedoni/Video

Nga sot fillon shpërndarja e re kuotave për ilaçet në barnatoret me të cilat Fondi për Sigurim Shëndetësor ka marrëveshje, ndërsa duhet të mundësojë që personat e siguruar të kenë qasje më të mirë tek ilaçet gjatë gjithë muajit në barnatoret në afërsi të vendbanimit të tyre. Janë parashikuar edhe të paktën 120 milionë denarë shtesë për ilaçe në ngarkesë të Fondit. Vazhdo të lexosh

(VIDEO) Si u prit ndërrimi i viteve në Shkup

në kategorine Maqedoni/Video

Qytetarët e Shkupit e kanë pritur ndërrimin e viteve. Një numër i madh prej tyre kanë qenë në sheshin “Maqedonia” ku ka pasur program për Vit të Ri, organizime të shumta nëpër sheshe dhe lokale të natës. Fishekzjarrë dhe mjete tjera piroteknike, madje edhe armë zjarri kanë mundur të dëgjohen në gjitha pjesët e qytetit. Vazhdo të lexosh

(VIDEO) Politika në 2018, në kujtimet e qytetarëve

në kategorine Maqedoni/Video

Kalendari i vitit 2018 po mbyllet me kujtime të ndryshme dhe ngjarje historike që do të përcillen nga gjenerata në gjeneratë. Këtë e thonë vet qytetarët e anketuar nga Alsat. Ndër ngjarjet që kujtojnë ata, dominojnë zhvillimet politike. Ata përmendin Marrëveshjen e Prespës si dhe Amnistinë për personat e përfshirë në ngjarjet e përgjakshme në Kuvendin në 27 prillin e kaluar. Vazhdo të lexosh

Shko lartë