Opinione - Page 96

Gjykata Speciale nuk piku nga qielli, por nga votat e deputetëve të PDK-së dhe LDK-së

  Si studiues i studimeve të sigurisë po aq sa kam njohuri në këtë̈ fushë në drejtën ndërkombëtare,pas çdo lufte për ta mbyll kapitullin e saj dhe hap kapitullin integrues,çdo shtet ka formuar gjykatë efikase ku i ka hetuar krimet e pretenduara gjatë luftës. Ndonësë kjo e drejt ndërkombëtare u anashkalua nga institucionet e shtetit

Pse Vazhdon të heshtë Shoqata e të Burgosurve Politik të Kosovës për rastin Thaçi

SHBPK edhe pas njoftimit të Gjykatës Speciale, ndaj zhvillimeve të fundit politike në Kosovë me rastin e “Gjykimit Publik” nga prokurori i Gj. Speciale i cili vet prokurori e Gjykatës, bënë shkeljen e ligjit, kurse shoqata vazhdon të fshihet , duke e futur kokën në zall që nuk dëshiron ta thotë qëndrimin e mendimin e

Pse Haga nuk e arreston presidentin serb,Aleksandër Vuçiqin, bashkëpuntorin më të ngusht të Sllobodan Millosheviqit ?

Dëshmi e fundit e një videje që po çarkullon në faqet botërore dhe facebook, gjatë Luftës së Bosnjes, 1991-1995, shifet vet presidentit serb, Aleksandër Vuçiq,në gjuhën serbe,para mases ; ”Për një vrasje të një serbi,ne do i vrasmi 100 musliman. Që do thotë ka nxitur frikë,urretje,tek komunitetet jo serbë dhe me ide të Sllobodan Millosheviqit

Gjenocidi serb, shekullor i pandërprer ndaj popullatës civile shqiptare…

Në mbrojtje, të Republikës dhe simbolit, kombëtar shqiptarë Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës! A duhet, arsyeja më trishtuese, të jetë shkakë për unitet dhe bashkim? Sigurishtë që jo! Të mos përsëritemi, me shkrime të njejta, po të veprojmë bashkë.  Nga Akademia e shkencave dhe arteve, subjektet politike, presidenca, parlamenti, qeveria, institucionet universitare, institucionet kulturore artistike, federatat

Gazimistani vend i rrëfimit te nacionalizmit serbë!

Sot ishte pervjetori i 631 vjetorit të Betejës së Kosovës, ku Ushtria serbe pësojë humbjen më të madhe gjatë historisë. Në këtë betejë ushtria Turke e udhëhequr nga Sulltan Murati arriti të mposhtë Ushtrinë serbe e cila udhhiqej nga Carllazani i cili mbeti i vrarë në këtë betejë. Në këtë përvjetorë grupet dhe rrymat tradeikale