Category archive

Opinione - page 86

Posted on në kategorine Opinione

Aktivizohuni, mos u ankoni

Nuk dua t’i amnistoj pushtetarët aktual nga përgjegjësia, përkundrazi ju thërras të gjithëve që as mos ti lëmë të qetë dhe pa përgjegjësi. Ju ua dhatë votën dhe ju duhet t’ua caktoni edhe detyrat dhe punët që duhet t’i bëjnë Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Opinione

Si u bënë shqiptarët me drejtësi

Reforma në sistemin e Drejtësisë është përpjekja më madhore  e dhjetëvjeçarit të fundit të komunitetit ndërkombëtar dhe vendas për t’i dhënë fund tranzicionit në jetën publike. Kjo për shkak se reforma e drejtuar për nga sistemi, ka si qëllim të thënë reformimin e organeve të drejtësisë dhe si qëllim të pathënë motivimin e shoqërisë përmes… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Opinione

Sekretet e Luftës dhe tepsia e komunistëve

Te “Sekretet e Luftës”, mënyra si erdhi dhe publiciteti që iu bë këtij libri, duke e kthyer në ngjarje të këtij nëntori, konkurrojnë fort dy elementë që s’janë aspak në shemri me njëri-tjetrin. Nga një anë janë faktet tronditëse, dokumentet dhe varianti britanik për luftën në Shqipëri, nga ana tjetër vetë autori. Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Opinione

TA MBROSH VENDIN NGA QEVERITARËT

Shkruan: Agron Halitaj Një studim i botuar kohë më parë në revistën shkencore “Nature”, nxjerr në pah se ata që jetojnë në vende të qeverisura prej një klase politike të korruptuar, e kanë më pak problem që të jenë edhe vetë të pandershëm. Studimi nuk është bërë enkas për shqiptarët, por shqiptarët mund t’i japin… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Opinione

Rama me krim e ka marrë dhe me krim do ta ruajë pushtetin

Gazetat dhe portalet tona ndahen kryesisht në tri  seksione të mëdha lajmesh. Njëri është seksioni i politikës: çfarë bëri Rama, çfarë tha Basha, çfarë denoncoi Berisha, si po sillet Ilir Meta, korrupsioni i radhës, skandali i radhës, ambasadori i radhës, etj.; tjetri është ai i kronikës së krimit dhe asaj të zezë: drogë, drogë, drogë… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Opinione/Shqipëri

E humbur në Stasiland

Është gati mbrëmje kur mbërrij në Berlin. Pas një tramvaji të shpejtë, i gjithë grupi i shqiptarëve i përzgjedhur nga fondacionet gjermane që merren me të kaluarën në vendet ish-komuniste, si Fondacioni Federal për studimin e regjimit diktatorial në Gjermaninë Lindore dhe Fondacioni Konrad Adenhauer, vendoset sipas programit të parashikuar, i gatshëm fort për të… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Opinione/Shqipëri

Një batutë e lënë përgjysmë

Këtë javë ndoqa me vë mendje punimet e Kuvendit, të mbledhur në seancë plenare për të miratuar projektbuxhetin e qeverisë për vitin 2018. Vëmendja ime, pra edhe interesimi im, erdhën e u shtuan kur Kryeministri Rama dhe kryetari i opozitës Basha zëvendësuan disa herë njëri-tjetrin në foltore për të këmbyer një sërë replikash, pikërisht në… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Opinione

Shqiptarët, përgjithmonë mirënjohës Austrisë

Arti është një element thelbësor i jetës politike dhe shoqërore në demokraci dhe mjediset kulturore paraqesin hapësira ku kontaktet ndërkombëtare dhe shkëmbimet midis tyre kthehen në pasuri të përbashkëta dhe kontribuojnë veçanërisht në drejtim të forcimit të miqësisë ndërmjet popujve. Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Opinione

Të humbasësh lajmin!

Imagjinoni një sferë prej hekuri, gri dhe të papërsosur, si një gjyle e madhe. Mendojeni këtë gjyle të rëndë, të përbërë nga masa totale e lajmeve serioze të raportuara përditë, bërthama e hekurt e informacionit, që është në qendër të një demokracie funksionale. Vazhdo të lexosh

love,hate,dashuri,urrejtje, indiferenc,kundert
Posted on në kategorine Opinione

E kundërta është indiferenca!

Eli Uisëlli ka thënë: “E kundërta e dashurisë nuk është urrejtja, është indiferenca. E kundërta e besimit nuk është herezia, është indiferenca. E kundërta e jetës nuk është vdekja, është indiferenca”. E kundërta e dashurisë nuk është urrejtja, është indiferenca. Historia jote është një histori për të dhënë dhe për të marrë dashuri, dhe dashuria… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Opinione

Apokalipsa: Ka vetëm një vend në Tokë që do të jetë i sigurt, pretendojnë teoricienët

Ndërsa teoricienët e konspiracionit kanë ‘ndjekur’ Nibiru ose ‘Planet X’, ata me sa duket kanë arritur të kuptojne një vend të sigurtë kur të bëhet fluturimi i saj katastrofik – nga Toka e kaluara. Po, kur godet fundi i botës, ka një vend të vetëm në të gjithë planetin ku njerëzimi ‘mund të mbetet i… Vazhdo të lexosh

Shko lartë