Category archive

Opinione - page 65

Posted on në kategorine Opinione

Probleme komplekse në BE, as pesimizëm ekstrem, as optimizëm abstrakt

Në kushtet kur po ndodhin lëvizje, procese e ndryshime konkrete në zhvillimet botërore, konstatohet një problematikë e mprehtë ekonomike, sociale, politike e një lloj grindjeje e brendshme në BE, por edhe brenda Perëndimit, një ngecje reale e avancimit të projektit europian, një shqetësim në rritje, por edhe një mpirje apo ngurtësim i mendimit dhe veprimit. Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Opinione

Dialog, dialog

Për të penguar që mosmarrëveshja brenda shteteve perëndimore të thellohet edhe më tej, nevojitet që të gjithë të kujtojnë se çfarë e mban të bashkuar Perëndimin Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Biznes/Opinione

Stop euros?

Banka e Shqipërisë i tha “stop!” rënies vërtik të euros në Shqipëri, apo forcimit artificial të lekut në raport me euron. Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Bota/Opinione

Kim Jong Un nuk do të mashtrohet si Qaddafi

Samiti shumë i paralajmëruar midis Shteteve të Bashkuara dhe Koresë së Veriut ka hyrë në një gjendje vendimtare; ju nuk e dini nëse do të mbahet ose jo derisa të kontrolloni përsëri në çdo moment të caktuar. Ftesat janë pranuar, anuluar dhe ri-pranuar; janë dërguar letra; cicërimat kanë bërë zhurmë në atmosferë. Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Opinione

Universitet privat apo publik?

Debati për zhvillimin e universiteteve jo rrallë reduktohet nëndarjen e tyre në publikë e privatëdhe më pas, në shtjellimin e argumenteve dhe listimin e karakteristikave që i japin secilit grup, më shumë a më pak vlera. Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Opinione

Ata po vijnë!

Zgjedhjet e fundit në Itali tërhoqën vëmendjen ndër të tjera edhe për kërcënimin e ministrit të ri të Brendshëm, Salvinit për deportimin e rreth gjysmë milioni emigrantëve të paligjshëm, kandidatë për azilantë politikë dhe në kampet e refugjatëve. Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Opinione

Ç`është Streisand efekti

Efekti Streisand është një fenomen ku një përpjekje për të fshehur, hequr ose censuruar një pjesë të informacionit ka pasojë të paqëllimshme të publikimit të informacionit më gjerësisht, zakonisht të lehtësuar nga interneti. Ky është një shembull i reaktancës psikologjike, ku pasi njerëzit janë të vetëdijshëm se disa informata mbahen prej tyre, rritet motivimi i… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Opinione

Me sa duket filloi lufta tregtare brenda Perëndimit

Me gjithë përpjekjet për të shmangur një përplasje tregtare brenda Perëndimit, ku vizitat e takimet e presidentit Macron dhe kancelares Merkel me presidentin amerikan synonin shmangien e një fillimlufte mes tyre, ku diskutuan direkt e shkëmbyen shqetësimet e argumentet përkatëse mes tyre, tashmë duket se nuk ka paqe, por një fillim lufte tregtare brenda Perëndimit. Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Opinione

Teologjia në “FRIGORIFER”

Ismail Bardhi është ndër teologët e rrallë, në shkrimet dhe fjalimet e të cilëve mund të lexohen dhe dëgjohen citate nga Nietzsche, Sartr, Camy, Kierkegaard dhe Wittgenstein. Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Opinione

Sa vlen një shqiptar?!

Nëse nuk do të ishin kriteret rreptësisht matematike përdorur nga institucione të ndryshme ekonomike ndërkombëtare me anë të të cilave përcaktohen matrica rritje dhe mirëqenie, vlera e jetës së një shqiptari nuk do të kuptohej me gjuhën e shifrave. Vazhdo të lexosh

1 63 64 65 66 67 84
Shko lartë