Opinione - Page 123

Për doktoreshën!

Për doktoreshën!

ARTAN FUGA Nuk e di se përse ndodh kështu. Ka njerëz që kanë një peshë të madhe në shoqëri dhe vjen një çast që ata zhduken nga sfera publike sikur të kenë marrë një vendim të çastit dhe të  pakthyeshëm. Nuk i dëgjon më në media, nuk i sheh më, gazetarët interesohen pak për ta,

Armët e IS-it

Armët e IS-it

Nga pikëpamja ushtarake i ashtuquajturi Shteti Islamik është mposhtur në pjesën më të madhe. Territoret që mbaheshin me një gjerësi 600 km në Siri dhe Irak janë çliruar me përjashtim të disa grupeve të fshehura rezistence. Për të fituar në luftën kundër milicisë terroriste duhej një koalicion i përbërë nga 60 vende dhe një periudhë

Qeveri dimërore

Qeveri dimërore

Netët e dimrit janë të gjata, teprica kohë i inicion njerëzit të futen në hapësira dimensionale, të imagjinatave fantastike. Duhet me u bë një falënderim portaleve, të cilët shpërndajnë lajme pa ndërpre, disa si kuptojnë në skajshmëri dhe nga dëshira se kuptuan diçka, e kondicionojnë  muhabetin hëngri, hungëri dhe secili frymëzohet me lexime të shpejta

Lufta e Dytë e Ftohtë

Lufta e Dytë e Ftohtë

Një çerek shekulli pas përfundimit të Luftës së Ftohtë, bota papritur e gjen veten në një luftë të dytë. Kjo situatë ishte tërësisht e shmangshme dhe nuk është në interes të asnjërës palë që tensionet të përshkallëzohen më tutje.

Si po ndërhyn Putini në demokracitë perëndimore

Si po ndërhyn Putini në demokracitë perëndimore

Në mënyrë që demokracia të lulëzojë, liderët perëndimorë duhet të gjejnë një mënyrë për të rifituar besimin e votuesve. Kjo fillon me transparencë. Evropa ka nevojë për më shumë hetime me autoritetin e Mueller-it. Edhe pse rrezikojnë të zbulojnë burimet dhe metodat e inteligjencës dhe mund t’i bëjnë qejfin Rusisë, sepse dëshmia për suksesin e

Kur dhuna përkëdhelet!

Kur dhuna përkëdhelet!

Theksoj që në krye të radhës, se arsyeja e këtij shkrimi është tërësisht humane dhe ndjesore, referuar rasteve të fundit të dhunës ushtruar ndaj fëmijëve në kopshte dhe shkolla, e rëndom jetimoreve, dhe symbyllazi, grave dhe fëmijëve biologjikë ose jo të ushtruesve.

Çamëria dënohet me vdekje!

Çamëria dënohet me vdekje!

Duhet thënë që Shqipëria ende nuk e ka pranuar të heqë përdorimin e emrit “Çamëri” në tekset shkollore të historisë dhe gjeografisë. Por, ministri i Jashtëm, Ditmir Bushati dhe kryeministri Edi Rama e kanë marrë në konsideratë këtë alternativë që kënaq marrëzinë greke.

Pse Bitcoin është mashtrimi më i madh global i 20 viteve të fundit

Pse Bitcoin është mashtrimi më i madh global i 20 viteve të fundit

Në fundin e viteve ’90, kapitalistët e Silicon Valley dhe bankierët e bankave të investimeve të qytetit të Nju Jorkut përdornin fraza si “kokërdhokë monetizues”, “palëvizshmëri” dhe “B2C”, për të justifikuar vlerësimet qesharake të kompanive të Internetit. Ata pretendonin se metodat tradicionale nuk ishin në gjendje që të vlerësonin kompanitë e dotcom-it – të cilat