Opinione - Page 121

Shansi i Evropës në vitin 2018

Viti i ardhshëm do të sjellë ngjarjet dhe shqetësimet e tij të papritura. Por mbetet fakti që viti 2018 do të jetë një vit qetësie relative për Europën, duke ofruar një mundësi të rrallë BE-së, që të bëjë përparim të rëndësishëm në sfida më të thella dhe më afatgjata. Nuk duhet humbur

Përgjigje publike kërkesave të vëllait tim

Shfrytëzoj rastin që të njoftoj opinionin e gjerë rreth kërkesave të vëllait tim Shkëmb Iseinit drejtuar Vesel Memedit: UNË JAM VESEL MEMEDI, tash e tutje çfarëdo që dëshiron atëherë kërkoi prej meje, sepse gjithçka që është thënë nga Vesel Memedi ka qenë kërkesa ime, dëshira ime, dhe qëndrimet e mia. Çdo adresë tjetër përpos meje

Njeriu më me fat në botë

Fati ndryshon dhe kthehet. Fatit të mirë mund t’i vijë fundi. Në të kaluarën, udhëheqësit në Kinë biseduan për një epokë të mundësive strategjike. Kjo mund të përkthehet në një gjuhë realiste në një epokë fati. Që nga viti 2017, Xi Jinping ishte udhëheqësi më me fat kinez në historinë moderne.  

Pse Trump njohu Jerusalemin si kryeqytet të Izraelit?

Presidenti Trump na ka mësuar me shumë vendime të paparashikuara dhe të habitshme në politikën e jashtme. Që nga prishja e marrëveshjes bërthamore me Iranin, afrimi me Rusinë, braktisja e protokollit të klimës dhe përshpejtimi i konfliktit me Korenë e Veriut, udhëheqësi i SHBA ka ripërcaktuar kufijtë e pjesës së dytë të shekullit të njëzetë.

Trump, Izraeli dhe arti i dorëzimit

Në afro 30 vjet që mbuloj politikën e jashtme të Shteteve të Bashkuara, kurrë nuk kam parë një president që të heqë dorë nga kaq shumë për kaq pak, duke filluar me Kinën dhe Izraelin. Në Mbretërinë e Mesme dhe në Tokën e Izraelit, Krishtlindjet erdhën herët këtë vit. Kinezët dhe hebrenjtë po pëshpërisin fëmijëve

Po vijnë ditë të mira

Unë kisha besim tek lideri ynë Zoran Zaev dhe tek Oliver Spasovski me të cilët kisha biseduar personalisht që në fillim. Ata më premtuan dy gjëra ashtu si edhe të gjithë qytetarëve: jetë dhe drejtësi. Fillimisht rasti i Sopotit dhe tani edhe “Monstra”. Të dyja këto raste po marrin rrugën e drejtësisë

Aktivizohuni, mos u ankoni

Nuk dua t’i amnistoj pushtetarët aktual nga përgjegjësia, përkundrazi ju thërras të gjithëve që as mos ti lëmë të qetë dhe pa përgjegjësi. Ju ua dhatë votën dhe ju duhet t’ua caktoni edhe detyrat dhe punët që duhet t’i bëjnë