Opinione - Page 118

Aktivizohuni, mos u ankoni

Nuk dua t’i amnistoj pushtetarët aktual nga përgjegjësia, përkundrazi ju thërras të gjithëve që as mos ti lëmë të qetë dhe pa përgjegjësi. Ju ua dhatë votën dhe ju duhet t’ua caktoni edhe detyrat dhe punët që duhet t’i bëjnë

Si u bënë shqiptarët me drejtësi

Reforma në sistemin e Drejtësisë është përpjekja më madhore  e dhjetëvjeçarit të fundit të komunitetit ndërkombëtar dhe vendas për t’i dhënë fund tranzicionit në jetën publike. Kjo për shkak se reforma e drejtuar për nga sistemi, ka si qëllim të thënë reformimin e organeve të drejtësisë dhe si qëllim të pathënë motivimin e shoqërisë përmes

Sekretet e Luftës dhe tepsia e komunistëve

Te “Sekretet e Luftës”, mënyra si erdhi dhe publiciteti që iu bë këtij libri, duke e kthyer në ngjarje të këtij nëntori, konkurrojnë fort dy elementë që s’janë aspak në shemri me njëri-tjetrin. Nga një anë janë faktet tronditëse, dokumentet dhe varianti britanik për luftën në Shqipëri, nga ana tjetër vetë autori.

TA MBROSH VENDIN NGA QEVERITARËT

Shkruan: Agron Halitaj Një studim i botuar kohë më parë në revistën shkencore “Nature”, nxjerr në pah se ata që jetojnë në vende të qeverisura prej një klase politike të korruptuar, e kanë më pak problem që të jenë edhe vetë të pandershëm. Studimi nuk është bërë enkas për shqiptarët, por shqiptarët mund t’i japin

E humbur në Stasiland

/

Është gati mbrëmje kur mbërrij në Berlin. Pas një tramvaji të shpejtë, i gjithë grupi i shqiptarëve i përzgjedhur nga fondacionet gjermane që merren me të kaluarën në vendet ish-komuniste, si Fondacioni Federal për studimin e regjimit diktatorial në Gjermaninë Lindore dhe Fondacioni Konrad Adenhauer, vendoset sipas programit të parashikuar, i gatshëm fort për të

Një batutë e lënë përgjysmë

/

Këtë javë ndoqa me vë mendje punimet e Kuvendit, të mbledhur në seancë plenare për të miratuar projektbuxhetin e qeverisë për vitin 2018. Vëmendja ime, pra edhe interesimi im, erdhën e u shtuan kur Kryeministri Rama dhe kryetari i opozitës Basha zëvendësuan disa herë njëri-tjetrin në foltore për të këmbyer një sërë replikash, pikërisht në

Shqiptarët, përgjithmonë mirënjohës Austrisë

Arti është një element thelbësor i jetës politike dhe shoqërore në demokraci dhe mjediset kulturore paraqesin hapësira ku kontaktet ndërkombëtare dhe shkëmbimet midis tyre kthehen në pasuri të përbashkëta dhe kontribuojnë veçanërisht në drejtim të forcimit të miqësisë ndërmjet popujve.

Të humbasësh lajmin!

Imagjinoni një sferë prej hekuri, gri dhe të papërsosur, si një gjyle e madhe. Mendojeni këtë gjyle të rëndë, të përbërë nga masa totale e lajmeve serioze të raportuara përditë, bërthama e hekurt e informacionit, që është në qendër të një demokracie funksionale.

Gabimi fatal i medias dhe fitorja e gabuar e Ramës!

/

xLargimi i Sokol Ballës nga drejtimi i Informacionit në “Top Channel” dhe vijimi po aty i drejtimit të emisioneve më të rëndësishme të debatit politik, ka edhe një lexim tjetër nga të shumtët që janë bërë e do të bëhen me siguri.

Kasëm Trebeshina na përbuz edhe pas vdekjes

Kasëm Trebeshina i përket asaj kategorie intelektualësh- të pakët fatkeqësisht në botën shqiptare,- që, kur kuptoi natyrën e regjimit për të cilin kishte luftuar, u tërhoq dhe iu kundërvu atij.

E kundërta është indiferenca!

love,hate,dashuri,urrejtje, indiferenc,kundert

Eli Uisëlli ka thënë: “E kundërta e dashurisë nuk është urrejtja, është indiferenca. E kundërta e besimit nuk është herezia, është indiferenca. E kundërta e jetës nuk është vdekja, është indiferenca”. E kundërta e dashurisë nuk është urrejtja, është indiferenca. Historia jote është një histori për të dhënë dhe për të marrë dashuri, dhe dashuria

Apokalipsa: Ka vetëm një vend në Tokë që do të jetë i sigurt, pretendojnë teoricienët

Ndërsa teoricienët e konspiracionit kanë ‘ndjekur’ Nibiru ose ‘Planet X’, ata me sa duket kanë arritur të kuptojne një vend të sigurtë kur të bëhet fluturimi i saj katastrofik – nga Toka e kaluara. Po, kur godet fundi i botës, ka një vend të vetëm në të gjithë planetin ku njerëzimi ‘mund të mbetet i

Kujdes këto thashetheme për Teksasin që përhapen në CNN dhe Google

Si zakonisht, Amerika kishte një tjetër gjuajtje masive këtë fundjavë, dhe si zakonisht, dezinformata filloi të përhapet menjëherë. Mashtrimet e mediave sociale të kontrollit të fakteve janë bërë pjesë e rëndësishme e procesit të mediave post-qitjeve. BuzzFeed debunking një listë në rritje të miteve, duke përfshirë dy mashtrime të përsëritura në lidhje me personalitete YouTube.