Opinione - Page 115

Shqiptarët, përgjithmonë mirënjohës Austrisë

Arti është një element thelbësor i jetës politike dhe shoqërore në demokraci dhe mjediset kulturore paraqesin hapësira ku kontaktet ndërkombëtare dhe shkëmbimet midis tyre kthehen në pasuri të përbashkëta dhe kontribuojnë veçanërisht në drejtim të forcimit të miqësisë ndërmjet popujve.

Të humbasësh lajmin!

Imagjinoni një sferë prej hekuri, gri dhe të papërsosur, si një gjyle e madhe. Mendojeni këtë gjyle të rëndë, të përbërë nga masa totale e lajmeve serioze të raportuara përditë, bërthama e hekurt e informacionit, që është në qendër të një demokracie funksionale.

Gabimi fatal i medias dhe fitorja e gabuar e Ramës!

/

xLargimi i Sokol Ballës nga drejtimi i Informacionit në “Top Channel” dhe vijimi po aty i drejtimit të emisioneve më të rëndësishme të debatit politik, ka edhe një lexim tjetër nga të shumtët që janë bërë e do të bëhen me siguri.

Kasëm Trebeshina na përbuz edhe pas vdekjes

Kasëm Trebeshina i përket asaj kategorie intelektualësh- të pakët fatkeqësisht në botën shqiptare,- që, kur kuptoi natyrën e regjimit për të cilin kishte luftuar, u tërhoq dhe iu kundërvu atij.

E kundërta është indiferenca!

love,hate,dashuri,urrejtje, indiferenc,kundert

Eli Uisëlli ka thënë: “E kundërta e dashurisë nuk është urrejtja, është indiferenca. E kundërta e besimit nuk është herezia, është indiferenca. E kundërta e jetës nuk është vdekja, është indiferenca”. E kundërta e dashurisë nuk është urrejtja, është indiferenca. Historia jote është një histori për të dhënë dhe për të marrë dashuri, dhe dashuria

Apokalipsa: Ka vetëm një vend në Tokë që do të jetë i sigurt, pretendojnë teoricienët

Ndërsa teoricienët e konspiracionit kanë ‘ndjekur’ Nibiru ose ‘Planet X’, ata me sa duket kanë arritur të kuptojne një vend të sigurtë kur të bëhet fluturimi i saj katastrofik – nga Toka e kaluara. Po, kur godet fundi i botës, ka një vend të vetëm në të gjithë planetin ku njerëzimi ‘mund të mbetet i

Kujdes këto thashetheme për Teksasin që përhapen në CNN dhe Google

Si zakonisht, Amerika kishte një tjetër gjuajtje masive këtë fundjavë, dhe si zakonisht, dezinformata filloi të përhapet menjëherë. Mashtrimet e mediave sociale të kontrollit të fakteve janë bërë pjesë e rëndësishme e procesit të mediave post-qitjeve. BuzzFeed debunking një listë në rritje të miteve, duke përfshirë dy mashtrime të përsëritura në lidhje me personalitete YouTube.

Cili Revolucion rus

Një ligjvënës kërkoi që të ndalohej për prishjen e imazhit të një cari të shenjtë, ekstremistët e krishterë ortodoksë u përpoqën t’i venin zjarr një teatri në Jekaterinburg, aty ku u vra familja e carit dhe premiera e muajit të kaluar kërkonte siguri të madhe. Nuk ka kontroll mbi të kaluarën.

Puigdemont në arrati

Pozicionin solemn nga ai qesharak dihet që i ndan vetëm një hap. Dje duke tundur flamujt në barrikadat e Barcelonës, sot shitës patatesh të skuqura (siç e paraqitën në një shaka) në kryeqytetin e Belgjikës dhe të BE.