Opinione - Page 106

Vetëfundosja me BESË

Si Vetëvendosjes, ashtu edhe BESË-s u ndodh një çarje në të njëjtën kohë. Është në fakt një tentim për të ndërruar kryetarët e partive, jo nëpërmjet procedurave të rregullta statutore, por nëpërmjet aktiviteteve që më tepër u ngjajnë puçeve.

Zhdukja e fundjavës

Ndoshta zhdukja progresive e fundjavës do të ketë një prej atyre pasojave dytësore që askush nuk i përllogarit, dhe këta njerëz nuk do të vdesin më. Ndoshta pa fundjavën do të ishim të gjithë të pavdekshëm. Ose kushedi, do të ndodhë ekzaktësisht e kundërta

Prodhuesit japin alarmin: Hapja e tregjeve me rajonin na falimenton brenda 6 muajsh, duam mbrojtje

/

Nëse plani “Berlin plus” për krijimin e zonës së lirë tregtare në Ballkan aktivizohet në tre vitet në vijim, fabrikat shqiptare falimentojnë për gjashtë muaj. Analiza e kostove të prodhimeve “Made in Albania” jep alarmin se, në rast të hapjes së tregjeve, “cunami” i importeve me çmime të ulëta nxjerr nga tregu produktet vendase.

Strategjia e Rusisë mbi Afganistanin

Moska shpreson të arrijë dy synime në të njëjtën kohë: të mbajë Afganistanin kryesisht të lirë nga terroristët që mund të kërcënojnë Rusinë ose fqinjët e saj dhe të përfitojë nga tërheqja e Shteteve të Bashkuara për të vendosur veten si një fuqi kryesore globale.

Në pritje të skenarit të katërt të opozitës

Një nga pyetjet që preokupojnë më shumë opinionin tonë publik në përgjithësi, e veçanërisht demokratët, në këtë fundvit është: Çfarë do të bëjë opozita gjatë vitit të ardhshëm për të luajtur përpara shqiptarëve rolin e vet kriticist dhe alternativ? Kjo pyetje përmban shqetësimin e thellë që ka shoqëria jonë sot, përballë një qeverie arrogante, të

Shansi i Evropës në vitin 2018

Viti i ardhshëm do të sjellë ngjarjet dhe shqetësimet e tij të papritura. Por mbetet fakti që viti 2018 do të jetë një vit qetësie relative për Europën, duke ofruar një mundësi të rrallë BE-së, që të bëjë përparim të rëndësishëm në sfida më të thella dhe më afatgjata. Nuk duhet humbur

Përgjigje publike kërkesave të vëllait tim

Shfrytëzoj rastin që të njoftoj opinionin e gjerë rreth kërkesave të vëllait tim Shkëmb Iseinit drejtuar Vesel Memedit: UNË JAM VESEL MEMEDI, tash e tutje çfarëdo që dëshiron atëherë kërkoi prej meje, sepse gjithçka që është thënë nga Vesel Memedi ka qenë kërkesa ime, dëshira ime, dhe qëndrimet e mia. Çdo adresë tjetër përpos meje

Njeriu më me fat në botë

Fati ndryshon dhe kthehet. Fatit të mirë mund t’i vijë fundi. Në të kaluarën, udhëheqësit në Kinë biseduan për një epokë të mundësive strategjike. Kjo mund të përkthehet në një gjuhë realiste në një epokë fati. Që nga viti 2017, Xi Jinping ishte udhëheqësi më me fat kinez në historinë moderne.  

Pse Trump njohu Jerusalemin si kryeqytet të Izraelit?

Presidenti Trump na ka mësuar me shumë vendime të paparashikuara dhe të habitshme në politikën e jashtme. Që nga prishja e marrëveshjes bërthamore me Iranin, afrimi me Rusinë, braktisja e protokollit të klimës dhe përshpejtimi i konfliktit me Korenë e Veriut, udhëheqësi i SHBA ka ripërcaktuar kufijtë e pjesës së dytë të shekullit të njëzetë.

Trump, Izraeli dhe arti i dorëzimit

Në afro 30 vjet që mbuloj politikën e jashtme të Shteteve të Bashkuara, kurrë nuk kam parë një president që të heqë dorë nga kaq shumë për kaq pak, duke filluar me Kinën dhe Izraelin. Në Mbretërinë e Mesme dhe në Tokën e Izraelit, Krishtlindjet erdhën herët këtë vit. Kinezët dhe hebrenjtë po pëshpërisin fëmijëve