Maqedoni - Page 946

“Shkupi” promovoi 7 libra nga autorë shqiptarë (FOTO)

Me shtatë tituj nga autorë shqiptarë, Shtëpia Botuese “SHKUPI” e ka përfunduar aktivitetin e begatshëm letrar të sivjetmë. Promovimi u bë të premten (17 nëntor) në lokalet e Komunës së Çairit, si aktivitet në kuadër të festave të nëntorit (22 Nëntorit – Ditës së Alfabetit të Gjuhës Shqipe dhe 28 Nëntorit-Ditës së Flamurit), dhe vjen

Punëtori kreative në prag të Ditës ndërkombëtare të personave me nevoja të posaçme

Galeria kombëtare e Maqedonisë në bashkëpunim me Ambasadën e Republikës së Bullgarisë në Maqedoni dhe Shoqata e qytetarëve për trajtim të personave me autizëm “Në Botën Time” sot organizojnë punëtori figurative kreative të fëmijëve me spektër të autizmit dhe fëmijëve nga mësimi i rergullt të personave me nevoja të posaçme.

Grafiku rajonal i pasurisë: Shqipëria, Serbia dhe Maqedonia me popullatë më të varfër në Europë

/

Shqipëria është shembulli tipik i një vendi që vuan nga “mallkimi i pasurive”, teksa pasuritë e mëdha natyrore, qoftë burime minerare, bregdet, liqene apo Alpe, nuk i kanë dhënë vlerë të shtuar banorëve të vendit, që vijon edhe sot të ketë numrin më të lartë të individëve të varfër në Europë…