Maqedoni - Page 868

Punëtori kreative në prag të Ditës ndërkombëtare të personave me nevoja të posaçme

Galeria kombëtare e Maqedonisë në bashkëpunim me Ambasadën e Republikës së Bullgarisë në Maqedoni dhe Shoqata e qytetarëve për trajtim të personave me autizëm “Në Botën Time” sot organizojnë punëtori figurative kreative të fëmijëve me spektër të autizmit dhe fëmijëve nga mësimi i rergullt të personave me nevoja të posaçme.

Grafiku rajonal i pasurisë: Shqipëria, Serbia dhe Maqedonia me popullatë më të varfër në Europë

/

Shqipëria është shembulli tipik i një vendi që vuan nga “mallkimi i pasurive”, teksa pasuritë e mëdha natyrore, qoftë burime minerare, bregdet, liqene apo Alpe, nuk i kanë dhënë vlerë të shtuar banorëve të vendit, që vijon edhe sot të ketë numrin më të lartë të individëve të varfër në Europë…

Nikollosvki. Për zhvillimin e bujqësisë, kyçe është përshpejtimi i procesit eurointegrues

Për bujqësi të zhvilluar dhe konkurruese, kyçe është roli i politikave qeveritare për përshpejtimin e procesit eurointegrues. Qëllimet strategjike të Qeverisë së Maqedonisë janë pikërisht anëtarësimi në BE dhe në NATO për çka punojmë në agjendë intensive reformuese, tha ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave Lupço Nikollovski në fjalimin e sotëm në takimin

Studentët e UT-së e vizituan Panairin e Edukimit, që e organizoi Ambasada e SHBA-së në Shkup

Një delegacion i Universitetit të Tetovës, nga Parlamenti Studentor dhe Qendra për shërbime studentore dhe karrierë, që kryesohej nga kryetarja e Parlamentit Studentor, Donika Kamberi dhe përgjegjësi i Qendrës për shërbime studentore dhe karrierë, Mr. Sc. Shaban Arsllani, së bashku me kryesinë e Parlamentit Studentor dhe dy studentët anëtarë të Senatit të Universitetit të Tetovës,