Maqedoni - Page 824

SHGM-ja, parashtresë tek MPB-ja për gazetarët Uka dhe Mahmuti

Shoqata e gazetarëve të Maqedonisë (SHGM) ka dorëzuar parashtresë deri tek MPB-ja lidhur me rastin e arrestimit të gazetarëve Blerim Uka dhe Ibrahim Mahmuti që javën e kaluar ishin mbajtur disa orë në stacion policor në “Kisella vodë” për kinse incizim të Këshillit gjyqësor gjatë shqiptimit të dënimit për rastin “Lagja e trimave”.

Konferencë e drejtorëve të bibliotekave nacionale nga Evropa Juglindore

Biblioteka nacionale dhe universitare “Shën Klimenti i Ohrit” sot dhe nesër do të jetë organizator i Konferencës së gjashtë të drejtorëve të bibliotekave nacionale nga Evropa Juglindore, në të cilën do të marrin pjesë drejtorët e bibliotekave nacionale të Maqedonisë, Kosovës, Bullgarisë, Serbisë, Malit të Zi, Kroacisë dhe Sllovenisë.

Fushatë e fuqishme mediale për zbatim efikas të Ligjit për informatorët

Maqedonia ka një prej ligjeve më të mira për mbrojtjen e informatorëve në Evropë në letër, por duhen ndryshime të mëdha dhe vendosje e strukturës përkatëse që ai të fillojë të japë rezultate, vlerësoi drejtori për punë juridike në projektin për përgjegjësi shtetërore nga Uashingtoni Tom Devajn i cili sot në ftesë të Shoqatës së

Mobilizim për përgjigje efikase ndaj kërcënimeve globale të sigurisë

Kërcënimet terroriste vazhdimisht ndërrojnë që kërkon edhe ndryshim të përhershëm të masave për përgjigje efikase, fillimisht përmes bashkëpunimit intensiv të të gjithë faktorëve edhe në planin nacional edhe në atë ndërkombëtar. Këto janë disa nga porositë dërguar në hapjen e trajnimit rajonal simulativ me të cilin fillon konferenca treditore “Luftëtarët e huaj terroristë: promovimi i

Qeveria do ta ndryshojë Ligjin për nëpunësit shtetëror

Qeveria do të ndryshojë Ligjin për nëpunësit administrativë. Ndryshimet e propozuara dhe plotësimet ishin pranuar sot  nga Qeveria dhe do të dërgohen në miratim në Kuvend në procedurë të rregullt. Ndryshimet siç arsyetoi zëvendësministri i Shoqërisë Informative dhe Administratës Publike, Aleksandar Bajdovski , kanë të bëjnë me pjesën e punësimit, avancimin e të punësuarit dhe vlerësimin.