Maqedoni - Page 731

Fushatë e fuqishme mediale për zbatim efikas të Ligjit për informatorët

Maqedonia ka një prej ligjeve më të mira për mbrojtjen e informatorëve në Evropë në letër, por duhen ndryshime të mëdha dhe vendosje e strukturës përkatëse që ai të fillojë të japë rezultate, vlerësoi drejtori për punë juridike në projektin për përgjegjësi shtetërore nga Uashingtoni Tom Devajn i cili sot në ftesë të Shoqatës së

Mobilizim për përgjigje efikase ndaj kërcënimeve globale të sigurisë

Kërcënimet terroriste vazhdimisht ndërrojnë që kërkon edhe ndryshim të përhershëm të masave për përgjigje efikase, fillimisht përmes bashkëpunimit intensiv të të gjithë faktorëve edhe në planin nacional edhe në atë ndërkombëtar. Këto janë disa nga porositë dërguar në hapjen e trajnimit rajonal simulativ me të cilin fillon konferenca treditore “Luftëtarët e huaj terroristë: promovimi i

Qeveria do ta ndryshojë Ligjin për nëpunësit shtetëror

Qeveria do të ndryshojë Ligjin për nëpunësit administrativë. Ndryshimet e propozuara dhe plotësimet ishin pranuar sot  nga Qeveria dhe do të dërgohen në miratim në Kuvend në procedurë të rregullt. Ndryshimet siç arsyetoi zëvendësministri i Shoqërisë Informative dhe Administratës Publike, Aleksandar Bajdovski , kanë të bëjnë me pjesën e punësimit, avancimin e të punësuarit dhe vlerësimin.

Klubi i volejbollit “Universiteti i Tetovës” garon në ligën e parë të Maqedonisë (FOTO)

/

Në ligën e parë të volejbollit të Maqedonisë, për meshkuj, këtë vit garon edhe Klubi i volejbollit “Universiteti i Tetovës”, i themeluar nga universiteti ynë. Një vit më parë, Universiteti i Tetovës, me të njëjtin emër e themeloi edhe Klubin e volejbollit për femra, i cili për të dytin vit me radhë është pjesë e