Maqedoni - Page 646

Filipçe: Njëqind punësime në SHSH Shkup, mungon kuadër në NSHM dhe ambulanca

Kërkuam 100 punësime në Institucionin publik, Shtëpia e Shëndetit Shkup, ai vendim kaloi në Qeveri dhe do të vazhdojmë të punojmë për të siguruar mjete financiare edhe me Fondin për Sigurim Shëndetësor të Maqedonisë (FSSHM) dhe Ministrinë e Financave. Shtëpia e shëndetit Shkup përballet me rrezik serioz në ofrimin e shërbimeve mjekësore, pasi mungojnë 110,

MSH, aktivitete me rastin e Javës botërore të gjidhënies

Ministria e Shëndetësisë në bashkëpunim me Klinikën për sëmundje të fëmijëve, Shtëpinë  e Shëndetit Shkup, Entin për mbrojtje shëndetësore të nënave dhe fëmijëve, si dhe institucionet tjera shëndetësore realizojnë shumë aktivitete me rastin e Javës botërore të gjidhënies nën moton “Gjidhënia  bazë e jetës”, e cila tradicionalisht shënohet prej sot deri më 7 gusht.

Rekomandime për vozitje të sigurt

Riorientimi i komunikacionit dhe anashkalimi i rrugëve kryesore të shkaktuara nga ndërtimi ose rikonstruimi i rrugëve mund ta rrezikojnë zhvillimin e sigurt të komunikacionit. Gjithashtu, në rrezik mund të sillet edhe jeta e punëtorëve të ndërtimit, shoferëve, udhëtarëve, këmbësorëve, çiklistëve, paralajmëron Këshilli republikan për siguri në komunikacion.

Ministria e Kulturës shpërndanë librat që kishin ngelur nëpër bodrume

Ministria e Kulturës tashmë ka filluar me shpërndarjen e librave që po kalben nëpër bodrumet e institucioneve. Pesë bibliotekave tashmë u janë dhënë një pjesë e librave, ndërsa pjesa tjetër do vazhdojë të shpërndahet në faza në më shumë se 80 institucione shtetërore që deri më tani nuk kanë pranuar libra të financuara nga shteti.

Shiu dhe breshëri sivjet tre herë i ka shkatërruar mollët e Prespës

Ndryshimi i klimës dhe dallimet në temperatura janë më të theksuara në Rajonin e Prespës. Këtë e tregojnë edhe fatkeqësitë e motit, reshjet e rrëmbyeshme të shiut dhe breshrit dhe temperaturat ekstreme të larta ose të ulëta që viteve të fundit e përfshijnë këtë pjesë të shtetit. Sa ndikon kjo ndaj bujqësisë, gjegjësisht ndaj pemëtarisë