Maqedoni - Page 645

FILIPÇE: Përgatitet ligj i ri për abortin

Në vijim është përgatitja e ligjit të ri për ndërprerjen e shtatzënisë me të cilin gruas i jepet mundësia për zgjedhje të lirë për abort deri në javën e 12-të, në konsultim me gjinekologun familjar. Zgjedhje të lirë për ndërprerjen e shtatzënisë, gruaja do të ketë edhe deri në javën e 22-të të shtatzënisë, me

Paralajmërohet protestë e re për “Maqedoninë” në Athinë

“Mijëra qytetarë në mbarë Greqinë porositën se Maqedonia është greke”, “24 qytete, një zë”, “Mijëra qytetarë në rrugë, protestuan për Maqedoninë”, “Maqedonia është greke brohoritnin mijëra qytetarë  në mbi 20 qytete”, “Në mënyrë të qetë dhe masive  përfunduan protestat për Maqedoninë”, “24 qytete në ritmin e protestave për çështjen e Shkupit”, janë pjesë e titujve

Nesër bëhet dezinsektimi në komunën e Tetovës

Me datë 07.06.2018 (e enjte) do të realizohet dezinsektimi nga toka në territorin e Komunës së Tetovës për zhdukjen e insekteve dhe dëmtuesve të tjerë. Dezinsektimi do të kryhet në mbrëmje pas orës 24:00, dhe i njëjti do të vazhdojë deri në orët e hershme të mëngjesit. Procesi i dezinsektzimit do të kryhet vetëm në

Despotovski: Punojmë në rritjen e punësimit tek të rinjtë

Mundësitë për hapje të vendeve të reja të punës për të rinj, vetëpunësimi i tyre përmes hapjes së biznesit me mbështetje dhe ndihmë të shtetit, zhvillim të mëtejshëm të sipërmarrësisë sociale dhe rekomandime për rritje të mjeteve për mbështetje, ishin tema në konferencën e sotme “Ndikimi i inovacioneve ulje e papunësisë së të rinjve” që

Në universitetet nuk denoncohet korrupsioni për shkak të mosbesimit dhe mosinformimit

Në dy vitet e kaluara nga vlefshmëria e ligjit për mbrojtjen e treguesve për korrupsion në arsimin e lartë në Maqedoni nuk ka asnjë denoncim. Këtë e theksuan pjesëmarrësit në trajnimin e sotëm me temë “Rritja e kapaciteteve të universiteteve për zbatimin e Ligjit për mbrojtjen e treguesve si vegël për parandalim të korrupsionit në

Strugë, sulmohen inspektorët e arsimit

Dy inspektorë të arsimit janë sulmuar verbalisht pasi janë penguar të kryejnë inspektim në Universitetin Ndërkombëtar të Strugës. Inspektimi është inicuar me kërkesë të vetë universitetit por përsëri ai nuk është lejuar të realizohet kurse inspektorët thonë se janë kërcënuar, sharë dhe ofenduar. Rastin e kanë paraqitur në policinë e Strugës dhe paralajmërojnë padi penale

Gurorja në Straçincë, hetohen dokumentet e kompanisë

Dy dokumente të ndryshme të Komunës Gazi Babë të Shkupit drejtuar Ministrisë së Ekonomisë vënë në dyshim lejen për punë të hapjes së gurores mbi fshatin Straçincë të kësaj komune. Kryetari i bashkësisë lokale të fshatit, Adnan Ajrullahu tha se në afat kohor njëmujor, komuna Gazi Babë fillimisht ka refuzuar iniciativën për ndarje të koncesionit

Rritje alarmante e temperaturave në Ballkan

Këshilli i Bashkëpunimit Rajonal (KBR) botoi një studim mbi ndryshimet klimatike në Ballkanin Perëndimor, duke treguar një rritje alarmante të temperaturës në të gjithë territorin, me rritjen e vëzhguar të temperaturës prej 1.2ºC në të ardhmen e afërt, e destinuar të ngrohej më tej me 1.7 – 4.0 ° C dhe madje edhe më shumë

Rritet numri i aksidenteve, zvogëlohet numri i viktimave dhe të lënduarve rëndë në rrethinën e Tetovës

Asnjë viktimë dhe një person i lënduar rëndë janë pjesë e pasojave në gjithsej 77 aksidente trafiku që gjatë majit kanë ndodhur në rajonin e Tetovës, informojnë nga SPB Tetovë. Edhe pse numri i aksidenteve është për 10 raste më shumë në krahasim me të njëjtën periudhë vitin e kaluar atëherë ka pasur një viktimë

Tetovë, përplasje mes autoshkollave

Drejtuesit e autoshkollave në Tetovë janë ankuar se bëjnë pagesa të mëdha për shfrytëzimin e poligonit, ndërsa ankesat e tyre nuk përfillen aspak. Një kandidat për t’u futur në provim në pjesën e poligonit, duhet të paguaj 1 000 denarë, ndërsa po ashtu autoshkollat, për shfrytëzimin e poligonit paguajnë nga 5 500 denarë në muaj.