Category archive

Maqedoni - page 609

Posted on në kategorine Maqedoni

Ivanov: Argumentet për bllokim të Maqedonisë nuk kanë vend në projektin për Evropën e bashkuar

Maqedonia i ka përmbushur të gjitha kriteret për anëtarësim në NATO, ndërkaq ishte e bllokuar dhe e lënë e vetme. Argumentet për bllokimin e Maqedonisë janë argumente të imagjinuara gjatë Luftës së Ftohtë të cilat nuk kanë vend në projektin e Evropës së bashkuar të lirë dhe të qetë, tha presidenti i Maqedonisë Gjorge Ivanov… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Maqedoni

Në Tetovë kontrolle falas për sheqerin në gjak

Shoqata e diabetikëve nga Tetova sot organizoi kontroll falas  për nivelin e sheqerit në gjak. Aksioni u zbatua në ambientet e Shoqatës së pensionistëve në Tetovë, dhe ajo tradicionalisht organizohet me rastin dhe në prag të 14 Nëntorit – Ditës për Luftë Kundër Diabetit, theksoi kryetari i  Shoqatës së diabetikëve Dushko Ignevski. Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Maqedoni

Minovski: ELEM kërkon mënyrë që të kryhet fasada përfundimtare e objektit të përbashkët me EVN-në

SHA ELEM planifikon që në periudhën e ardhshme t’i intensifikojë kontaktet me EVN Maqedoni me qëllim që të gjejë mënyrë se si të përfundojë fasada e objektit të përbashkët në qendër të Shkupit, paralajmëron drejtori i përgjithshëm dhe kryetari i Këshillit administrative të SHA ELEM, Dragan Minovski në intervistën për MIA-n. Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Maqedoni

Anastasievski: Falimentimi është mënyra e vetme për ruajtjen e pronës së “Feni”-t

Feni Industri SHA ka biznes të mirë të potencialit, ndërsa hapja e procedurës së falimentimit në këtë moment është mënyra e vetme për ruajtjen e pronës, parandalimit të shkaktimit të dëmeve dhe gjetjen e zgjidhjes sa më të shpejtë të mundur për rifillimin dhe angazhimin e të punësuarve në mbajtjen e minimumit teknologjik, me gjetjen… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Maqedoni

Shuhet tërësisht zjarri në Fakultetin e ndërtimitarisë, nuk ka të lënduar (FOTO)

Nuk ka të lënduar në zjarrin që shpërtheu paradite në Fakultetin e Ndërtimit në Shkup. Në zjarrin i cili është shuar plotësisht dhe po punohet për pastrimin e terrenit, tërësisht është shkatërruar çatia dhe tre kabinete, ndërsa pjesërisht janë dëmtuar dy kabinete, deklaroi për MIA-n dekani i Fakultetit të Ndërtimtarisë Darko Mosllavec.  Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Maqedoni

Ulet në mënyrë drastike niveli i Vardarit në Jegunoc

Niveli i Vardarit në Jegunovc sot është pothuajse për 15 herë më i ulët se zakonisht për nëntorin, në Shkup  niveli i lumit është pothuajse dy herë më i ulët, ndërsa në Veles dhe Demir Kapi është në suaza të normales për këtë muaj , tregojnë të dhënat më të fundit nga Drejtoria për Punë… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Maqedoni

Takim i Xhaferit me ambasador çek

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, Talat Xhaferi, dje realizoi takim me ambasadorin e jashtëzakonshëm dhe të autorizuar të Republikës së Çekisë në Republikën e Maqedonisë, Mirosllav Toman. Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Maqedoni

DIMITROV: Historia duhet t’u lihet historianëve

Politika nuk mund të ndërhyjë në atë se si janë shkruar librat tanë të historisë. Për fat të keq, politika përzihet në masë të caktuar në vitet e fundit në tekstet tona të historisë. Mendoj se historia duhet t’u lihet historianëve dhe pse ne duhet të kemi frikë nëse Greqia nuk ka frikë të hapen tekstet… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Maqedoni

Liqeni Treska funksional nga vera e ardhshme

Liqeni i Treskës nga vera e vitit të ardhshëm me gjasë do të jetë funksional dhe e hapur për vizitorë, pasi në këtë drejtim do të punojnë intenzivisht autoritetet komunale. Kështu  për gazetën KOHA është shprehur numri një i Sarajit, Blerim Bexheti, i cili ka informuar se tashmë është gati Plani urbanistik për këtë pjesë… Vazhdo të lexosh

Shko lartë