Category archive

Maqedoni - page 2

Posted on në kategorine Maqedoni

KSHZ: Jehona deri në orën 18:30 është 39,71 për qind

Shkup, 21 prill 2019 (MEDIAL) – Jehona në raundin e parë të Zgjedhjet presidenciale deri në orën 18:30 arrin 39,71 për qind prej 91,54 për qind të përpunuara nga vendvotimet apo për të votuar kanë dalë 700 mijë qytetarë, kumtoi sonte në konferencën për media kryetari i KSHZ-së Oliver Derkoski. Jehonë më të madhe ka… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Maqedoni

Është arrestuar një votues në fshatin Tromegje të Kumanovës, kishte fotografuar fletën e votimit

Kumanovë, 21 prill 2019 (MEDIAL) – Policia ka arrestuar një person në vendvotimin në fshatin e Kumanovës Tromegje i cili e kishte fotografuar fletën e votimit, informojnë nga Komisioni Komunal Zgjedhor (KKZ) Kumanovë. Për këtë rast, siç shtojnë prej atje, është në përgatitje procesverbal. Rastin e konfirmuan edhe nga Ministria e Punëve të Brendshme prej… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Maqedoni

KSHZ: Deri në orën 17 kanë votuar 35,13 për qind

Shkup, 21 prill 2019 (MEDIAL) – Jehona në raundin e parë të zgjedhjeve presidenciale  deri në orën 17 është 35,13 për qind, sipas informacioneve të mbërritura deri te Komisionit Shtetëror i Zgjedhjeve (KSHZ) nga 79,73  për qind të vendvotimeve në të cilat deri më tani në votim kanë dalë 496.784 qytetarë. “Nëse do të ndiqej ky trend… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Maqedoni

Në Ohër deri në orën 17 kanë votuar 44,6 për qind e qytetarëve me të drejtë vote

Ohër, 21 prill 2019 (MEDIAL) – Prej 52.273 personave të regjistruar gjegjësisht 52.193 qytetarë të Ohrit me të drejtë vote, deri në orën 17 në votim kanë dalë 23.315 qytetarë ose me përqind 44,6 për qind, kumtoi kryetari i Komisionit Komunal Zgjedhor, Kliment Kamnaroski. Sipas KKZ, procesi zgjedhor në Ohër është duke u zhvilluar në… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Maqedoni

Në rajonin e Shtpit deri në orën 15 jehona 35,5 për qind

Shtip, 21 prill 2019 (MEDIAL) – Në Shtip në orën 15 jehona në 77 vendvotime për zgjedhjet presidenciale është 35,5 për qind apo 14.852 votues me të drejtë vote. Kryetarja e Komisionit Komunal të Zgjedhjeve (KKZ), Senka Andreeva thotë se te ato nuk kanë arritur ankesa për prishjen e procesit zgjedhor. “Përndryshe, sipas metodologjisë së… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Maqedoni

Spasovski i shprehi ngushëllime familjes së policit të vdekur

Shkup, 21 prill 2019 (MEDIAL) – Ministri i Punëve të Brendshme, Oliver Spasovski sot i dërgoi telegram ngushëllimi familjes së nëpunësit 37-vjeçar të policisë që humbi jetën tragjikisht, Viktor Cvetkovski nga Kumanova. “Në këto momente të rënda së bashku me Ju e ndajmë dhimbjen për humbjen e pakompensueshme për një jetë të re. Ministria e Punëve… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Maqedoni

KSHZ: Jehona e votimit deri në orën 13 është 20,45 për qind

Shkup, 21 prill 2019 (MEDIAL) – Jehona e votimit në rrethin e parë të Zgjedhjeve presidenciale deri në orën 13 është 20,45 për qind. Zëdhënësja e Komisionit Shtetëror Zgjedhor Lupka Guguçevska në konferencën për shtyp kumtoi se nga të dhënat që kanë arritur prej 75,57  vendvotimeve deri në orën 13 kanë votuar 284.942 votues. Në… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Maqedoni

MOST: Votimi po zhvillohet si më mirë, pa parregullsi serioze

Shkup, 21 prill 2019 (MEDIAL) – Votimi në rrethin e parë të Zgjedhjeve presidenciale po zhvillohet si më mirë, pa parregullsi serioze, ndërsa jehona deri në orën 13 është 20,8 për qind, tregojnë informacionet e mbikëqyrësve dhe zyrave rajonale të asociacionit qytetar MOST. Vetëm në dy vendvotime janë regjistruar parregullsi, tha në konferencën për shtyp… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Maqedoni

Deklaratë e presidentit Gjorge Ivanov (EMB)

Embargo për publikim deri në orën 19:00 Shkup, 21 prill 2019 (MEDIAL) – Presidenti Gjorge Ivanov pas votimit të sotëm në zgjedhjet presidenciale deklaroi se pret që dita të kalojë në rendin më të mirë, siç i ngjan një vendi i cili tashmë tre dekada është në demokraci. “Gjatë ditëve të kaluara qytetarët patën mundësi ta… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Maqedoni

Deri në orën 13:00 në Tetovë votuan 16,71 për qind, në Zhelinë vetëm 6,62 për qind

Tetovë, 21 prill 2019 (MEDIAL) – Nga 23.510 banorë të komunës së Zhelinës vetëm 6,62 për qind apo 1.557 e kanë shfrytëzuar të drejtën e votës për zgjedhjet presidenciale. Numrat nga komisionet komunale zgjedhore tregojnë se kjo komunë shënon jehonë më të vogël. Numër më i madh i qytetarëve të cilët vendosën ta bëjnë zgjedhjen e… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Maqedoni

MPB: Janë regjistruar dy raste të fotografimit të fletvotimit

Shkup, 21 prill 2019 (MEDIAL) – Nga Ministria e Punëve të Brendshme kumtuan se deri në këtë moment janë regjistruar dy raste të fotografimit të fletvotimit,  ndërsa nuk  ka regjistrim për prishje të rendit dhe qetësisë publike gjatë votimit. “Në orën 09 :05  në vendvotimin në kopshtin “Lale Sërniçka” në komunën Aerodrom kryetari i Bordit zgjedhor… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Maqedoni

Në prokuroritë nuk ka paraqitje për parregullsi të procesit zgjedhor

Shkup, 21 prill 2019 (MEDIAL) – Në Prokurorinë publike tani për tani nuk ka arritur asnjë paraqitje për parregullsi të procesit zgjedhor. Siç kumtoi kryetari i Komisionit për ndjekje të parregullsive të mundshme, Xhelal Bajrami, nuk ka paraqitje as nga qytetarë, e as nga kush do tjetër. “Deri në këtë moment procesi zgjedhor por zhvillohet në… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Maqedoni

Bejta: Besoj që qytetarët do të përkrahin kandidatin që mbështet ndryshimet dhe integrimin e vendit (EMB)

Embargo për publikim deri në orën 19:00 Gostivar, 21 prill 2019 (MEDIAL) – Nënkryetari i Bashkimit Demokratik për Integrim, njëherit kryetar dege në Gostivar, Nevzat Bejta bashkë me familjen, sot në mesditë shfrytëzoi të drejtën e votës për zgjedhjet presidenciale. “Zgjedhjet presidenciale që po mbahen sot dallohen nga zgjedhjet e kaluara pasi mbahen në rrethana të… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Maqedoni

Votimi në Kërçovë filloi në kohë dhe po zhvillohet pa probleme

Kërçovë, 21 prill 2019 (MEDIAL) – Votimi në të gjitha 115 vendvotimet në komunën e Kërçovës në rrethin e parë të zgjedhjeve presidenciale filloi në kohë. Kryetarja e Komisioni Komunal Zgjedhor, Antigona Seferi informoi se deri më tani votimi zhvillohet rrjedhshëm dhe pa probleme në të gjitha vendvotimet në tërë territorin e komunës së Kërçovës, ku… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Maqedoni

Deklaratë e kryetarit të PDSH-së Menduh Thaçi

Kryetari i Partisë Demokratike Shqiptare, Menduh Thaçi së bashku me bashkëshorten e realizoi të drejtën e tij të votimit në objektin “Kopshti i vjetër” në Tetovë në ora 9:30. “Besoj se sot do të kemi zgjedhje të suksesshme, korrekte, të qeta dhe demokratike dhe shteti Maqedonia e Veriut do t’i përshpejtojë hapat drejt NATO-s dhe… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Maqedoni

KZK Tetovë: Dislokim në tre vendvotime në qytetin e Tetovës

Në të gjitha gjashtë komunat e Tetovës votimi i zgjedhjeve presidenciale ka filluar saktë në orën 07:00 dhe zhvillohet pa probleme. Ndryshim  nga votimet e mëparshme është ndryshimi  i lokacionit në tre vendvotime në Tetovë. Komisioni zgjedhor komunal Tetovë infirmon se vendvotimet 1959, 1960 dhe 1963 në vend se në objektin e organizatës komunale të… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Maqedoni

Katolikët i festojnë Pashkët

Shkup, 21 mars 2016 (MEDIAL) – Katolikët sot festojnë festën më të madhe krishtere, Ringjalljen e Krishtit – Pashkët. Tradicionalisht në Maqedoni, shënimi qendror me rastin e festës u mbajt mbrëmë në Kishën katolike “Zemra e shenjtë e Jezuit” në Shkup, ku u mbajt liturgji për Pashkët. Peshkopi i Shkupit dhe ekzarku apostolik në Maqedoni,… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Maqedoni

Filloi votimi në Gjevgjeli, Valandovë, Bogdanci dhe Dojran

Gjevgjeli, 21 prill 2019 (MEDIAL) – Sot në mëngjes, në orën 7:00 u hapën të gjitha vendvotimet në komunën e Gjevgjelisë, Valandovës, Bogdancit dhe Dojranit ku në kohë filloi votimi nga rrethi i parë i Zgjedhjeve presidenciale. Në komunën e Gjevgjelisë, të drejtë vote kanë 19.242 qytetarë të evidentuar në listën zgjedhore të cilët të drejtën… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Maqedoni

Linjë e hapur telefonike tek Avokati i Popullit për paraqitje të shkeljes të së drejtës së votimit

Shkup, 21 prill 2019 (MEDIAL) – Qytetarët sot në ditën e mbajtjes së rrethit të parë të Zgjedhjeve presidenciale 2019  dhe zgjedhjeve të parakohshme  për kryetar të komunave Ohër, Dibër dhe Novo Sellë do të mund të paraqesin çfarëdo lloj shkelje  të së drejtës së votimit në linjën falas telefonike 0800-54321 e cila do të… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Maqedoni

U zgjodh kryesia e Seksionit të gazetarëve të sportit pranë SHGM

Shkup, 20 prill 2019 (MEDIAL) – Seksioni i gazetarëve të sportit pranë Shoqatës së Gazetarëve të Maqedonisë si udhëheqës i këtij seksioni e zgjodhi Pero Momirovski . Në Kuvendin Zgjedhor të Seksionit të gazetarëve të sportit  në Shkup, sot morën pjesë afro 40 gazetarë të sportit. Nga SHGM, informojnë se një nga aktivitetet e para me të… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Maqedoni

Karvan edukativ i KSHZ-së e vizitoi gjithë vendin

Shkup, 20 prill 2019 (MEDIAL) – Ka përfunduar karvani edukativ zgjedhor i Komisionit Shtetëror të Zgjedhjeve (KSHZ) i cili ka zgjatur dy javë dhe ka vizituar 15 qytete, Velesin, Shtipin, Koçanin, Kavadarin, Prilepin, Manastirin, Tetovën, Gostivarin, Ohrin, Strugën, Strumicën, Kumanovën, Gjevgjelinë, Vevçanin dhe disa komuna në Shkup, duke përfshirë sa më shumë votues në territorin… Vazhdo të lexosh

Shko lartë