Shqipëri - Page 951

Rikthehen “Ditët e Kujtesës”, shoqëria shqiptare ballafaqim me të shkuarën

/

Pjesa më e madhe e shoqërisë shqiptare kanë perceptim pozitiv mbi regjimin komunist, ky ishte rezultati i një anketimi të kryer nga OSBE-ja vitin e kaluar (2016), një rezultat që e bën më se të nevojshëm një ballafaqim me të shkuarën.

Gabimi fatal i medias dhe fitorja e gabuar e Ramës!

/

xLargimi i Sokol Ballës nga drejtimi i Informacionit në “Top Channel” dhe vijimi po aty i drejtimit të emisioneve më të rëndësishme të debatit politik, ka edhe një lexim tjetër nga të shumtët që janë bërë e do të bëhen me siguri.

Berisha zgjedh ta lërë Bashën të vetëm përballë Ramës, mungon në debatin e paradites

Prej orës 10:00 të paradites së të enjtes, deputetët e Kuvendit i janë bashkuar sallës së seancave plenare për të diskutuar mbi projekt-buxhetin e qeverisë “Rama2” për vitin 2018. Ndonëse çështja kryesore e rendit të ditës ka një rëndësi të madhe për qytetarët shqiptarë, pasi ndikon drejtpërsëdrejti në xhepat e tyre, debati politik doli tërësisht

KSE: Shqipëria përparim në përmbushjen e pesë prioriteteve kyçe të anëtarësimit

Shqipëria ka bërë përparim në përmbushjen e kritereve politike për anëtarësim dhe vazhdimin e progresit përgjithësisht të qëndrueshëm në pesë prioritetet kyçe për hapjen e negociatave të anëtarësimit në BE, thuhet në deklaratën e përbashkët për shtyp pas mbledhjes së 9-të të Këshillit të Stabilizim dhe Asociimit mes Shqipërisë dhe Bashkimit Evropian në Bruksel.

Ankesat e biznesit, nga gjoba 330 herë më e lartë se kuponi te tarifat vendore

Përmes një dokumenti, Ministria e Shtetit për Mbrojtjen e Sipërmarrjes ka bërë me dije se gjatë muajit shtator-tetor nga bizneset janë depozituar 51 kërkesa, ndër të cilat 30 kanë qenë kërkesë/ankesa. Pas këshillimeve dhe gjetjes së hapësirave ligjore për të trajuar çështjet, ministria njofton se i janë dhënë zgjidhje kërkesave të ardhura nga subjekte të

German Watch 2018, Shqipëria më pak e prekur se fqinjët nga ngjarjet klimatike

Duke u bazuar në raportin e vitit 2018 të German Watch “Global Climate Risk Indeks”, Haiti, Zimbabve dhe Fixhi janë në krye të listës së shteteve më të prekura nga ngjarjet klimatike ekstreme në vitin 2016.

Tatimet këshillojnë: Çfarë konsiderohet borxh tatimor; pagesa dhe masat e mbledhjes me forcë

Në faqen zyrtare të tatimeve në rubrikën “Tatimet Këshillojnë” është publikuar informacion për Borxhin Tatimor. Sipas Tatimeve, jepet përkufizimi se çfarë konsiderohet borxh, udhëzimet se kur duhet paguar dhe masat e mbledhjes me forcë të borxhit tatimor. Kush konsiderohet borxh tatimor? Borxhi tatimor është: “Detyrimi tatimor i vetëdeklaruar nga tatimpaguesi dhe i papaguar brenda afatit