Lajme - Page 1336

E humbur në Stasiland

/

Është gati mbrëmje kur mbërrij në Berlin. Pas një tramvaji të shpejtë, i gjithë grupi i shqiptarëve i përzgjedhur nga fondacionet gjermane që merren me të kaluarën në vendet ish-komuniste, si Fondacioni Federal për studimin e regjimit diktatorial në Gjermaninë Lindore dhe Fondacioni Konrad Adenhauer, vendoset sipas programit të parashikuar, i gatshëm fort për të

Një batutë e lënë përgjysmë

/

Këtë javë ndoqa me vë mendje punimet e Kuvendit, të mbledhur në seancë plenare për të miratuar projektbuxhetin e qeverisë për vitin 2018. Vëmendja ime, pra edhe interesimi im, erdhën e u shtuan kur Kryeministri Rama dhe kryetari i opozitës Basha zëvendësuan disa herë njëri-tjetrin në foltore për të këmbyer një sërë replikash, pikërisht në

Vlerësuesit e riskut lënë Shqipërinë sërish në zonën e kuqe, “në sitë” politika, ekonomia dhe klima e biznesit

/

Agjencitë e vlerësimit të riskut të kreditit janë pjesa më e specializuar e tregut për mënyrën sesi paraqesin një vend para investitorëve kur këta të fundit duan të japin para borxh. E ndërsa një vend për interesin e tij mund të bëjë vlerësime herë pas here por në hark kohor më të gjatë se tremujor,

Bima më shëruese në planet, e cila rritet në lëvore druri: Nobelisti me të ka shëruar kancerin!

Çaga është kërpudhë parazite që rritet në mështekën, në lëvore që ngjan si e djegur në formë brazdash. Me mijëra vjet përdoret në gjithë Evropën dhe Azinë, ku për shkak të cilësisë së saj shëruese ka qenë e njohur edhe me emrat “dhuratë e Zotit” dhe “Mbretëreshë e bimëve”…. Rritet në male me mështekna në

Simptomat fizike të cilat tregojnë që jeni nën stres

Ekzistojnë shumë simptoma fizike, të cilat mund t’ju ndihmojnë të identifikoni stresin, gjykuar sipas ekspertëve të ushqimit. Charlotte Watts, autore e librit “The De-Stress Effect” konstaton që trupi i stresuar do të absorbojë nutrienët më shpejt, gjë që do të thotë që me kalimin e kohës do të bëhet më pak efektiv dhe i lodhur.