Maqedoni - Page 736

Kumtesë e SPA lidhur me zgjedhjet për rektor të UCM

Shkup, 26 qershor 2020 Në dy muajt e fundit, Sindikata e Pavarur Akademike (SPA) në vazhdimësi e informon bashkësinë akademike të UCM, opinionin dhe institucionet për parregullsitë e shumta në procedurën për zgjedhjen e rektorit të UCM. Qëndrimi ynë ishte dhe mbetet se parregullsitë në procedurën për zgjedhjen e rektorit e rrezikojnë demokracinë e universitetit,

Regjistrohen 672 kundërvajtje për mosmbajtjen e maskës

Shkup, 26 qershor 2020 (MEDIAL) – Gjatë 24 orëve të kaluara në territorin e Republikës së Maqedonisë së Veriut lidhur me masën për mosmbajtjen e mbrojtjes personale janë regjistruar 672 kundërvajtje. Ministria e Punëve të Brendshme edhe sot u bëri apel qytetarëve t’i respektojnë masat dhe protokollet e sjella nga Qeveria me qëllim të ballafaqimit

Çadikovski për MIA-n: Gazetari ka të drejtë të vlerësojë vetë nëse raporton nga një ngjarje ku protokollet nuk respektohen

Shkup, 26 qershor 2020 (MEDIAL) – Gazetari ka të drejtë të vlerësojë vetë në raste nëse duhet të raportojë nga një ngjarje për të cilën ai konsideron se është me rrezik të lartë,respektivisht nëse partia me vetëdije ose pa vetëdije vë në rrezik shëndetin e gazetarit. Kjo nuk është çështje bojkoti, kjo konsiston atë  nëse

Dita e tretë e fushatës për zgjedhjet parlamentare 2020

Shkup, 26 qershor 2020 (MEDIAL) – Dita e tretë e fushatës zgjedhore për zgjedhjet e parakohshme parlamentare 2020. Partitë vazhdojnë me aktivitetet e tyre, të cilat po zhvillohen paralelisht edhe në rrjetet sociale dhe me vizita në qytetet dhe në vendbanimet në vend. Nga terreni nga incizimet shihet se partitë përpiqen t’i respektojnë masat për mbrojtje

Kufijtë prej sot të hapura pa detyrim për test dhe karantinë

Shkup, 26 qershor 2020 (MEDIAL) – Prej sot plotësisht hapen të gjitha vendkalimet kufitare në shtet me çfarë shtetasit e Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe të huajt do të mund pa pengesë të lëvizin pa detyrim për test PCR dhe karantinë shtetërore. Vendimin e mori Qeveria të martën mbi bazë të rekomandimeve të Komisionit për

Koalicioni Aleanca për Shqiptarët dhe Alternativa në Tetovë i prezantuan kandidatët për deputetë

Tetovë, 25 qershor 2020 (MEDIAL) – Koalicioni Aleanca për Shqiptarët dhe Alternativa sonte mbajti konventë promovuese për kandidatët për deputetë në sheshin e Tetovës. Kryetari i Aleancës për Shqiptarët, Zijadin Sela, tha se ndryshimi i pushtetit do të nënkuptojë edhe ndryshim të mentalitetit politik dhe të qeverisjes me vendin. Ai theksoi se do të kërkojë

Carovska nga Qendra: I zgjidhim problemet dhe jemi gjithmonë me qytetarët

Shkup, 25 qershor 2020 Bartësja e listës së deputetëve në Njësinë zgjedhore numër 1 ​​dhe nënkryetare e LSDM-së, Milla Carovska, u takua sot me përfaqësueset e organizatës komunale nga Forumi i grave në Qendër. Carovska bisedoi për të gjitha çështjet aktuale që lidhen me barazinë gjinore dhe fuqizimin e grave, duke theksuar se në zgjedhjet

Antikorrupsioni konsideron se nuk ka pengesa juridike për shkarkimin e Ziberit

Shkup, 25 qershor 2020 (MEDIAL) – Komisioni për anti korrupsion beson se nuk ka pengesa ligjore për shkarkimin e drejtorit të Qendrës së Shëndetit Publik, Arben Ziberi, që sot u paralajmërua nga ministri i Shëndetësisë, Venko Filipçe. “Si Komision, nuk shohim ndonjë pengesë ligjore për të zbatuar mendimin e ministrit, veçanërisht pasi ndalesat në Kodin