Dardhishta demanton ASH-AAA-në: Procedura e tenderimit ishte transparente

/

Drejtori i Drejtorisë së Librave Amë, Bujar Dardhishta ka hedhur poshtë si të pavërteta akuzat e koalicionit ASH-AAA për tenderin për digjitalizimin e librave amë.

Thotë, se tenderi ka qenë i përmasave ndërkombëtare, ndërkaq ka njoftuar, se procedura ka qenë transparente.

“I hedhim poshtë si të pavërteta dhe tendencioze akuzat në lidhje me furnizimin publik për digjitalizimin e librave amë. Së pari, duam t’ju informojmë se furnizimi publik ka qenë ndërkombëtarisht dhe i publikuar në ueb faqen ted.europra.eu dhe të gjitha procedurat e departamentit për furnizime publike ka qenë transparente dhe ligjore. Digjitalizimi dhe skenimi i të dhënave nga librat amë është prioritet i yni dhe i Qeverisë dhe si drejtor, dhe komfor planit strategjik të Qeverisë deri në vitin 2023 duhet të digjitalizohen të gjitha të dhënat nga librat amë”, tha Dardhishta, transmeton TV21.

Java e fundit para zgjedhjeve të 25 prillit/ Meta thirrje: Mos e shisni votën!

Presidenti Ilir Meta në një konferencë për shtyp u bëri thirrje qytetarëve dhe partive politike që të mos e shesin votën dhe të jetë një javë e qetë për zgjedhjet e 25 prillit.

Meta gjithashtu ka bërë sulme të forta ndaj qeverisë Rama, ndërsa fokusin e vuri te “patronazhistët”, ku sipas tij dikush duhet të ishte në burg për publikimin e të dhënave personale të qytetarëve, e ndërsa paralajmëroi se në ditët në vijim do të sjellë prova se si po u ushtrohet presion qytetarëve.

Deklaratë e Presidentit të Republikës, Ilir Meta

Të nderuar qytetarë tëRepublikës së Shqipërisë,

Edhe 1 javë na ndan nga zgjedhjet e historike të 25 prillit, ku të gjithë bashkë në mënyrë të barabartë duhet të ushtrojmë të drejtën më themelore, por njëkohësisht dhe detyrimin më të rëndësishëm që kemi ndaj të ardhmes sonë, për 100 vitet e ardhshme.

Atdheu ynë Shqipëria, por dhe bashkëkombësit tanë në rajonin tonë, ndodhen në një moment shumë të rëndësishëm, të përcaktimit të rrugës së sigurte dhe të pandryshueshme të integrimit, dhe konsolidimit të së ardhmes sonë vetëm në Bashkimin Europian.

Si President i Republikës, ndiej detyrimin që t`ju përcjell paraprakisht këto mesazhe dhe kam këto kërkesa ndaj jush si qytetarët të Republikës së Shqipërisë, pa asnjë dallim partiak

– Kjo javë e fundit, duhet të shoqërohet nga një klimë zgjedhore më e qetë dhe më bashkëpunuese. Por edhe më ballafaquese, në kuptimin e transparencëspara qytetarëve nga të gjithë.

Ftojë të gjithë qytetarët dhe politikanët, tëdistancohen nga çdo fenomen negativ që nxit urrejtjen, që provokon dhunën, dhe mbi të gjitha që dëmton rëndë integritetin e këtij procesi zgjedhor historik.

– Të gjithë qytetarët me të drejtë vote, duhet t`u drejtohen qendrave të votimit, për të ushtruar të drejtën e tyre, në mënyrë të qetë, të lirë dhe të fshehtë, dhe të refuzojnë çdo përpjekje që do synonte shtrembërimin e vullnetit të tyre.

Çdokush që përpiqet të blejë votën tuaj, ka për qëllim jo vetëm t’ju skllavërojë për 4 vitet që vijnë, por edhe t`ju poshtërojë për gjithë jetën, duke ju përzënë fëmijët përgjithmonë nga vendi.

Ndaj jam besimplotëse të gjithëju, qytetarë të Republikës së Shqipërisë, do bëni më të mirën për ti refuzuar të gjithë ata që duken, por edhe ata që fshihen pas tyre, sidomos ata që lëvizin natën.

Vota është më shumë se e shenjtë. Mos pranoni nënshtrimin për një shpërblesë momentale! Familja dhe fëmijët juaj ka nevojë për siguri, për t`u ndierë të përfaqësuar dhe të përfshirë çdo ditë, kanë nevojëpër shërbim shëndetësor çdo ditë, për arsim dhe përdrejtësinë e vërtetë. Dhe të gjitha këto nuk mund të garantohen nga përfaqësues që arrijnë në Kuvendin e Shqipërisë, përmes blerjes dhe frikësimit të qytetarëve.

Barazia para ligjit garantohet vetëm nga vota e barabartë.
Ky është themeli i drejtësisë që kërkojmë të gjithë qytetarët e Shqipërisë.

– Çdo qytetar, duhet të votojë i lirë, për të zgjedhur atë që mendon se është më i miri, për atë që mendon se mund t`i përfaqësojë më mirë, për atë që i bind se e ardhmja tyre do të jetë më e sigurtpër ta dhe për familjarët e tij.

– E ardhmja jonë e përbashkët si shqiptarë, për 100 vite që vijnë nuk mund të blihet, me asnjë çmim.

Ne e kemi vendosur që e ardhmja jonë është vetëm demokracia, është liria e mendimit, është e drejta jonë për të zgjedhur e për t`u zgjedhur. Dhe mbi të gjitha është llogaridhënia në çdo nivel.
Ndaj këtë të ardhme, ne duhet ta ruajmë e ta forcojmë, të gjithë bashkë, duke marrë pjesë masive në votime, dhe duke shprehur vullnetin tonë, të lirë dhe guximplotë.

– Asnjë pushtet nuk është më i fortë se vota e lirë dhe referendar. Çdo pushtet, buron prej saj, dhe çdo e drejtë kushtetuese mbrohet vetëm prej saj.

Sa më i plotë dhe referendar të jetë vullneti i popullit,aq më të ndëshkueshëm janë ata, që përpiqen ta sfidojnë vullnetin e sovranit. Të gjithë bashkë me pjesëmarrjen masive në votime, duhet të garantojmë që zgjedhjet të jenë të lira dhe demokratike, çdokush që do të rezultojë votues nga këto zgjedhje historike, të gëzojë legjitimitetin e duhur për të na qeverisur në 4 vitet që vijnë.

Një thirrje të veçantë e kam për të gjithë ata, që prej vitesh kanë zgjedhur të jenë indiferentë, nuk duhet ta humbisni këtë mundësi.
Edhe nëse e keni të vështirë për të zgjedhur, mos harroni, se vota është një mjet ndëshkimi, në mënyrë që cilido në të ardhmen të mos ju zhgënjej.
Të gjithë drejt 25 prillit, duke verifikuar vlefshmërinë e kartave të identitetit, ose pasaportat, që të gjithë tëshkojmë të votojmë.
Të verifikojmë dhe një herë qendrat tonat të votimit.
Një thirrje të veçantë dhe të drejtpërdrejtë e kam për forcat e Policisë së Shtetit.
Distancohuni nga çdo përpjekje e politikës, qëndroni të pavarur dhe mos u keqpërdorni si në zgjedhjet e shëmtuara të Dibrës e Shijakut, që tronditën botën dhe po mbajnë peng çeljen e negociatave të Shqipërisë me Bashkimin Europian .
Policia e Shtetit, duhet të tregojë integritet të plotë në ushtrimin e detyrës, ajo duhet të jetë plotësisht e pavarur, e pa ndikuar, dhe duhet t`i shërbejë interesave të vendit.
Ajo duhet të luftojë në këto momente edhe më fort krimin, dhe duhet të fokusohet vetëm në ruajtjen e qetësisë dhe rendit publik.
Por, njëkohësisht duhet të fokusohet e të luftojë fenomenin e shitblerjes së votës, apo çdo tentativë për të shtrembëruar vullnetin e zgjedhësit dhe çdo krim zgjedhor.
Të gjithë funksionarët e lartë publikë, duhet të tërhiqen nga çdo lloj intimidimi që tentojnë t`i bëjnë administratës publike, dhe familjarëve të tyre.
Çdo përpjekje për të marrë votën forcërisht përmes formave shantazhuese dhe frikësuese, sjell përdhosje, nëpërkëmbje të dinjitetit, dhe shqiptaria jonë nuk e duron dot më këtë !
Ndaj ju bëj thirrje kudo qofshi, në pushtet vendor apo qendror, tërhiquni dhe refuzoni urdhëratë politikë të shefave tuaj, sepse ligji dhe mbarë populli do të jenë të pamëshirshëm me ju.
Mos nxisni asnjë konflikt, dhe në këtë mënyrë mos provokoni asnjë reagim qytetar!
Ndërkohë, organet e sistemit të drejtësisë duhet të veprojnë dhe reagojnë shpejt dhe me urgjencë, për çdo fenomen, për çdo ngjarje, për çdo denoncim.
Në këtë mënyrë drejtësia ti bind të gjithë se po vepron, dhe drejtësi të ndihmoj për të parandaluar fenomene të tjera negative në ditët që vijnë, apo në ditën e zgjedhjeve.
Prisja që të paktën dikush të ishte në burg tani, duke treguar mekanizmin dhe bashkëpunëtorët, se si të dhënat personale të çdo shqiptari, kanë përfunduar në duar të gjithëve, janë shpërndarë në mënyrë masive duke ekspozuar këdo!
Ata nuk janë patronazhist.
Patronazhist është etiketim i kohëve tona.
Janë ‘fuksat’ që ka njohur populli shqiptar për 50 vite gjatë regjimit të kaluar.
Memet që shpërndahen forcërisht në rrjetet sociale, për ta marrë këtë historinë e patronazhistëve “si me të qeshur”, sigurisht që janë të papërgjegjshme.
Shumë shpejt do të keni prova bindës pse patronazhistët janë ‘fuksa’ dhe pse ky është sistemi i Gestapos, i cili kërcënon dhe dhunon të gjithë ata, që kanë një mendim kritik dhe të ndryshëm.
Apo ata të cilët përkrahin opozitën dhe të mendimet opozitare, të cilat i shprehin në publikë, dhe mënyrën sesi ata monitorohen në rrjetet sociale për çdo postim që bëhet.
Është e tmerrshme të shikosh, këto janëme prova, dhe për këtë arsye hapëm dhe portalin ‘Denonco Krimin Zgjedhor’.
Patronazhistiverifikon simpatinë politike, verifikon personin dhe ndiqet në rrjete sociale se cilin poston dhe nëse poston një kundërshtar të qeverisë.. për atë fillon hetimi.
Çfarë problemi ka kundërshtari i qeverisë…!
Ka problem me patentën, apo ka problem me tatimet..! Sigurisht që atij, i bëhet e ditur se ky problem mund ti zgjidhet… për një të drejtë që i takon plotësisht me ligj.
Dhe që askush nuk ka pse ti bëj favore, vetëm duke u përcaktuar me një drejtim tjetër politik, pra të pushtetit.
E gjitha kjo është një skemë skandaloze dhe nuk është aspak problem, sepse këtë gjë e ka bërë edhe Gestapo. Por, kjo skemëdo të sqarohet në ditët që vijnë
Si President i Republikës,përveçse efekteve aktuale të këtij veprimi mafioz dhe të papërgjegjshëm me të dhënat e qytetarëve tanë.
Jam edhe i shqetësuar për pasoja afatgjata, të cilat kanë të bëjnëpër çështje të sigurisë dhe të drejtave e çdo qytetari në këtë vend.
Në një shtet të së drejtës me demokraci funksionale, reagimin institucional duhet të shoqërohej me numrin e arrestimeve, faljeve publike dhe dorëheqje.
Të gjithë bashkë do të duhet që në datën 25 prill, të rivendosim në funksionim të gjithë mekanizmat e shtetit të së drejtës.
Të rikthejmë në funksionim parimet themelore të Republikës që janë dhunuar rëndë, dhe në këtë mënyrë të rivendosim demokracinë dhe vetë rendin kushtetues!
Vetëm përmes garantimit të ushtrimit të drejtës themelore të votës, dhe realizimit të zgjedhjeve të lira dhe të ndershme, do t’i japim fund krizës së legjitimitetit dhe të përfaqësimit, që ka përfshirë institucionet kryesore të shtetit,
Do të zhbllokojmë çeljen e negociatave me Bashkimin Europian, dhe do të garantojmë se do të qeverisemi sipas vullnetit real të sovranit.
Të dashur qytetarë,
Përgatituni, keni një javë kohë që të votoni me kthjelltësi, me integritet, të lirë, e të pa kapur nga askush.
Vetëm kështu do të mund të ç’kapim shtetin tonë, e mbi të gjitha ju do të rifitoni të gjitha të drejtat dhe lirit kushtetuese, që u janë cenuar rëndë gjatë viteve të fundit.

Funksionari i VV-së: Shumica e medieve në Kosovë – produkt i krimit të organizuar

Përfaqësuesi i Lëvizjes Vetëvendosje në Komisionin Qendror Zgjedhor, Sami Kurteshi, përmes një postimi të gjatë në Facebook ka përdorur ndër etiketimet më të rënda për mediat në Kosovë.

Sipas Kurteshit në Kosovë prodhohet “krim medial”.

Madje sipas tij, shumica e mediave në Kosovë janë “mashë dhe produkt i krimit të organizuar”.

“Prandaj, nuk mund të ketë as përmbajtje, as shpërfaqje e as veprime të tjera nga krijuesit dhe sponzorët e vet.

Krimi medial dhe i mediave në Kosovë nuk mund të mbetet temë tabu në Kosovë!

Tregu medial në Kosovë nuk lirohet ngakrimi brenda vetes pa një katarzë të brendshme”, ka shkruar Kurteshi.

Postimi i plotë:

KRIMI MEDIAL NË KOSOVË!

Krimi – nuk është informatë!

Vjedhja – nuk është informatë!

Mashtrimi – nuk është informatë!

Gënjeshtra – nuk është informatë!

Shpifja – nuk është informatë!

Fyerja – nuk është informatë!

Fshehja e vrasjeve politike nga pushteti vrasës – nuk është informatë!

Përkrahja e vrasësve kriminelë – nuk është informatë!

Arsyetimi i copëtimittë Kosovës – nuk është informatë!

Zhvatja e pronës publike – nuk është informatë!

Injoranca profesionale – Gënjeshtra – nuk është informatë!

E shumë veprime të tjera kriminale – nuk janë informatë!

As janë lajm!

Janë thjeshtë krim njerëzor e ligjor!

Fatkeqësisht, kjo është fytyra, përmbajtja, shpërfaqja dhe veprimi i shumicës së mediave, sidomos atyre audiovizuele dhe elektronike në Kosovë.

Në këtë shumësi krimi medial, moti, shumë moti janë bërë gati të padukshëm gazetare/ët dhe mediat në kuptimin e mirëfilltë të fjalës.

Mediat, shumica absolute e tyre ishin dhe janë njëkohësisht produkt dhe mashë e krimit të organizuar institucional të pushteteve njëzetvjeçare në Kosovë. Prandaj, nuk mund të ketë as përmbajtje, as shpërfaqje e as veprime të tjera nga krijuesit dhe sponzorët e vet.

Krimi medial dhe i mediave në Kosovë nuk mund të mbetet temë tabu në Kosovë!

Tregu medial në Kosovë nuk lirohet ngakrimi brenda vetes pa një katarzë të brendshme.

PërnjëGazetaritëLirë!

PërMediatëLira!

JoGazetarisësëKriminalizuar!

JoMediavetëKriminalizuara!

Klosi: PS parti e madhe, ka në çdo cep të vendit patronazhistë, përditë marrim informacione

Në një intervistë në RTV Ora për gazetaren Matilda Mcini, kandidati i PS-së në Berat dhe ministri Blendi Klosi referuar të dhënave të databazës së PS-së u shpreh se PS është një parti e madhe dhe ka një strukturë organizimi të shkëlqyer.

Klosi theksoi se PS ka anëtarë dhe patronazhistë në çdo cep të Shqipërisë dhe se është legale dhe ne punojmë përditë që të marrim informacione.

Klosi: PS është një parti e madhe dhe ka një strukturë organizimi të shkëlqyer. Mund të shkosh në çdo vend të Shqipërisë dhe të takosh njerëz që të të thonë se janë socialistë. E kemi projektuar këtë punë, pra patranazhimit qysh prej kohësh. Kemi anëtarë dhe patronazhistë në çdo cep të Shqipërisë. Është legale dhe ne punojmë përditë që të marrim informacione. Nuk jemi një parti që duam një mandat në Berat, jemi parti që luajmë me forca të mëdha që duam 5-6 mandate. Nëse nuk punojmë pa u organizuar dhe pranë votuesve. Ndërsa forcat e tjera duan një mandat kërkojnë që ta gjejnë me porta të vogla.

Prandaj që të luash me porta të madha që të marrësh shumë vota dhe mandate. Ju e quani patronazhim, ndërsa ne e quajmë struktura e PS-së. Nuk ka asgjë që duhet të ndjehemi mirë apo keq nëse ndihemi në ato lista. Struktura e PS-së kanë vlerësuar nëse jeni apo jo votues i PS-së apo jo. Ne kontaktojmë me shumë njerëz dhe nuk ka pse ndihet dikush keq për votën e tij nëse është i lëkundur.

COVID-19 “imun” ndaj verës, mjeku: Virusi nuk largohet nga temperaturat e larta, tregoni kujdes

Vazhdimësia e procesit të vaksinimit ka ulur ndjeshëm rastet e reja të infektimit me Covid-19. Mjekët shprehen optimist mbi situatën e pandemisë por thonë se duhet treguar ende kujdes pasi rrezikun nga koronavirusi është ende i pranishëm.

Uljen e rasteve të infektimeve dhe fataliteteve nga Covid-19 mjekët e argumentojnë me vaksinimin masiv të popullsisë.

“Numrat në gjithë vendin kanë një rënie, por ky është edhe kontribut i vaksinës.”

Pavarësisht përmirësimit të situatës së pandemisë mjeku infeksionit Gent Stroni ngre shqetësimin se të prekurit me koronavirus paraqiten në spital në gjendje të rëndë.

“Vijnë në një fazë  të mesme ose të rëndë.”

Ardhja e verës dhe rritja e temperaturave sipas mjekut Stroni nuk priten të sjellin mrekulli me pandeminë pasi ky virus ka treguar se nuk shuhet nga temperaturat e larta.

“E gjithë Evropa në verë pati probleme, prandaj nuk do të mundemi ta krahasojmë në aspektin e temperaturës.”

Ndaj mjekët apelojnë qytetarët që të mos ulin vigjilencën ndaj rrezikut që ende nuk ka shkuar.

“Jemi akoma shpejt për të hequr maskën dhe distancimin. Jemi akoma shpejt për të thënë se kjo e keqe e madhe kaloi.”

Prej nisjes së pandemisë Shqipëria llogarit mbi 129 mijë persona të prekur me virusin sars-cov 2 dhe 2 mijë e 330 humbje jete.

Fier, Klajda Gjosha: Qyteti meriton ndryshimin dhe rikthimin e dinjitetit!

Ish-ministrja e Integrimit dhe kandidatja e LSI-së për deputete në qarkun e Tiranës, Klajda Gjosha, përmes një statusi në “Facebook” shkruan se Fieri meriton një kryedeputete si Monika Kryemadhi.

Gjosha thekson se qyteti meriton ndryshimin dhe rikthimin e dinjitetit.

Postimi i Klajda Gjoshës:

Fieri meriton një kryedeputete si Monika Kryemadhi! Fieri meriton ndryshimin dhe rikthimin e dinjitetit!

Në 25 Prill zgjedhim forcën e një gruaje të fortë për t’i rikthyer shpresën cdo familje fierake!

Presidenti Meta për patronazhistët: Janë thjeshtë fuksa, unë kam 500

Presidenti i Republikës, Ilir Meta në një konferencë për shtyp ka paralajmëruar se në ditët në vijim do të nxjerrë fakte dhe dokumente se si patronazhistët ndjekin qytetarin që kanë në patronazh dhe i prishin punë në problemet që ai do të zgjidhë me shtetin, nëse nuk mbështet PS.

Vetë Kreu i Shtetit tha ase ai ka 500 patronazhistë, apo fuksa siç i quan ai, por i bëri thirrje që të japin dorëheqje ata dhe të gjithë patronazhistët e tjerë.

Ndërsa për përplasjet me kandidatin e PS-së, Damian Gjiknuri, meta tha se do përfundojë në det nëse nuk ndalon me akuzat e pabaza se ai takohet natën me persona me probleme.

Po ashtu Meta ka kërkuar që kandidatët për kryeministër, por edhe ata në nivel lokal të bëjnë përballje televizive në mënyrë që qytetarët të kuptojnë se kë duhet të votojnë.

Meta: Do t’i ftoja kandidatët për kryeministër që të përballin me qetësi programet e tyre. Do të ftoja drejtuesit e qarqeve apo deputete të bëjë të njëjtën gjë para qytetarëve. Është shqetësuese, kemi garë, po s’kemi debate, s’kemi ballafaqim.

Kur kam kërkuar përballje, s’ kam kërkuar përballje si kandidat për kryeministër, por jam akuzuar nga kryeministri aktual dhe nga kandidati për deputet në Vlorë që me shpifjet që bën do përfundojë në det, sikur unë takuakam persona me probleme.

I kam thënë zgjidh studion, gazetarin, merr njerëzit se unë skam nevojë, e të na dëgjojnë shqiptarët, se ti ke më shumë instrumente, ti ke këto patrinazhistët. 500 patrinazhistë kam unë. Sepse është një patronazhist që shikon se me kë takohem unë, pastaj unë takohem me Tedi Blushin dhe i vihet një patronazhist edhe atij që të shohë se me kë takohet ai, Pastaj unë takohem me një tjetër edhe ai patronazhit dhe i kishin vënë patronazhist edhe Ylli Bodinakut. Kjo është e tmerrshme. Ai më thotë i zbulova patronazhistët dhe do t’i rrah.

Jo i them në asnjë mënyrë se krijohen incidente. Ne për këto fuksa kemi bërë burgun e Spaçit, i kemi rënë murit të ambasadës me saurrel me foshnjën tre muajsh në kamion dhe pas 30 vjetësh të marrin Yllin në patronazh dhe personalitete të tjera. Do ju jap prova. Por kam edhe një apel “Patronazhistë jepni dorëheqjen”.

Meta: Demokracia nuk bëhet kurban në 25 prill, jemi popull shiponjash, jo sorra që na shtypin patronazhistët

Presidenti Ilir Meta u shpreh se në ditët e ardhme do të ketë shumë padi dhe shpreson që prokuroria të veprojë shpejt.

Po ashtu, Meta tha se në asnjë mënyrë demokracia nuk bëhet kurban në zgjedhjet e 25 prill.

Meta: Në ditët e ardhme do të kemi shumë padi dhe shpresoj që prokuroria të veprojë shpejt. Ne shumë shpejt përpos padisë, do të çojmë prova konkrete se si funksion Gestapoja moderne. Presidenti ka vetëm një fushatë, mbrojtjen e kushtetutës. Do ju faktoj me dëshmitarë konkretë dhe prova si është ndërtuar një rrjet dhunues mafioz i tipit Gestapo përmes gjoja patronazhistëve që janë tutorë të qytetarëve shqiptarë duke u bërë çdo ditë presion dhe shantazh.

Të jeni të sigurt në asnjë mënyrë demokracia nuk bëhet kurban në 25 prill. Ne do t’i tregojmë gjithë botës që jemi popull shqiponjash dhe jo sorra që na shtypin patronazhistët. Unë në këto zgjedhje dua më shumë programe e transparencë nga forcat politike.

Basha nga Mirdita: Do kemi pjesëmarrjen më të madhe në historinë tonë

Kryetari i Partisë Demokratike, Lulzim Basha, rrugëtimin jug-veri e ka përmbyllur në qytetin e Mirditës. Duke i konsideruar si zgjedhjet më vendimtare në Shqipëri, kreu i opozitës tha se 25 prilli do jetë dita me pjesëmarrjen më të madhe në historinë e vendit për ndryshim.

Më poshtë fjala e plotë e kryetarit të PD para qytetarëve në Mirditë.

Lulzim Basha:

Mirëmbrëma Mirditë! Rrugëtimi im, rrugëtimi ynë nga jugu në veri, nga Saranda në Tropojë më sjell këtë mbrëmje të bekuar këtu, në këtë tokë krenare, në këtë tokë të pamposhtme, me zonjave dhe zotërinjve, mes të rinjve dhe të rejave mirditorë. Këtij populli të pamposhtur e të pamposhtshëm. Mirditorët janë të famshëm për trimëritë dhe sakrificën e tyre ndër shekuj ata i kanë treguar këto vlera pushtuesve shtypësve dhe atyre që kanë dashur t’i shfrytëzojnë. Por ndër vlerat kryesore është ajo e qëndresës kundër shtypjes, e qëndresë kundër  pushtuesit,  e qëndresës kundër shfrytëzimit dhe sonte në këtë shesh shoh përfaqësuesit e kësaj race kalorsiake prijësesh gati për t’i prirë ndryshimit.  

Bashkë për ndryshim ju jeni fryma që i jepni frymë dhe jep ndryshimit të pandalshëm që po vjen. Dhe në këtë udhëtim të jashtëzakonshëm dhe të mahnitshëm, në këtë udhëtim anë mbanë Shqipërisë  sikundër këtu dhe kudo në Shqipëri kam takuar dhe takoj të rinj të mrekullueshëm që nuk duan të largohen nga prindërit e tyre, nga dheu ynë i bekuar nga perëndia, por kërkojnë arsim, kërkojnë mundësi, kërkojnë punësim. Kam  takuar dhe takoj nënat tona, bashkëshortet tona, motrat tona, vajzat tona duan dinjitet duan bashkëshortët e tyre në punë, fëmijët me dinjitet dhe arsim.

Qytetarë që duan që Shqipëria të ecë përpara, shqiptarë që e duan Shqipërinë në Europë. Dhe sonte nga Mirdita ju them vëllezër dhe motra ka një mundësi për t’i larguar këto, ka një mundësi për ta bërë këtë realitet, ka mundësi për këtë ndryshim. Kjo është në dorën tuaj. Ndjejeni zemrën e këtij populli fantastik, ndjejeni forcën dhe energjinë dhe të bëhemi të gjithë bashkë e të votojmë numrin 9 për ndryshim, numrin 9 për fëmijët tanë, numrin 9 për prindërit tanë, numrin 9 për ekonominë që sjell vende pune dhe paga dinjitoze, numrin 9 për të ardhmen tonë, numrin 9 për Shqipërinë në Europë. 8 vite të gjata si 8 dimra pa fund, si 8 dimra pa fund pushteti personal i një njeriu të u vu mbi interesat e të gjithë shqiptarëve. 8 vite me radhë premtoi pa fund dhe nuk realizoi as edhe një premtim të vetëm. Nuk e mbajti fjalën, e zhyti vendin në mjerim. Dështoi me turp dhe prapë ka guxim të vijë në Mirditë dhe t’ju kërkojë votën.

Ka guxim të shkojë nëpër qytetet tona akoma pas 8 vitesh me projekte virtuale kur e ka lënë Shqipërinë, Mirditën, qytetet tona, si një vend pa qeverisje. Dështimi 8 vjeçar po troket përsëri në derë dhe kërkon që ju t’ia hapni dhe të ulet këmbëkryq edhe 4 vite të tjera në shtëpitë tuaja, në familjet tuaja. Mos ja hapni derën dështimit, kyçjani derën dështimit! Hapini zemrat për ndryshim! Ejani të bëhemi bashkë për një qeveri të të gjithë shqiptarëve. Ejani të bëhemi bashkë për një qeveri që do t’ju shërbej të gjithëve njësoj.

Programi ynë do të mundësoj zgjimin kombëtar ekonomik, do të mundësojë mirëqenie për familjet, do të mundësoj që t’ju thahen lotët nënave tona nga emigracioni i pashpirt, i bijve dhe bijave tona më të mira, sepse në vend që të shkojnë drejt Europës dhe kurbetit, do të gjejnë në Mirditë, në Lezhë, në Shqipëri, mundësitë e mohuara për 8 vite. Por miqtë e mi, siç e dinë të gjithë shqiptarët, siç e dëshmon sonte Mirdita nga ky shesh, në këtë ditë që kam zgjedhur për t’u ndalur në 9 qytetet tona, në simbol të 9-tës për ndryshim, kështu siç e dini ju e di Saranda, kështu e di Vlora, e di Gjirokastra, Berati dhe Fieri, e di Koça, e di Kukësi, Tropoja dhe Dibra, e di Lezha edhe Shkodra, e di Durrësi dhe Tirana, se ora e ndryshimit po afron! E di dhe Edi Rama dhe ju e keni parë që edhe ai e ka mësuar se më 25 prill ai do të humb, e Shqipëria do të fitojë! Por dua ta dëgjoj edhe sonte, këtu nga ky shesh çdo shqiptareje dhe çdo shqiptar, që ka pritur të ndez shpresat e jetës, ndizini dritat e shpresës vëllezër dhe motra Mirditorë. Ndizini për familjet tuaja, për fëmijët tuaj, për të ardhmen e vendit, ndizini ju rini për prindërit tuaj, ju krenaria e kombit, krenaria e popullit.

Unë kam shumë besim tek shqiptarët, kam shumë besim tek rinia dhe e di se këto do të jenë votimet më masive në historinë e Shqipërisë sepse këto janë zgjedhjet më të rëndësishme që nga ardhja e demokracisë sepse në 25 prill ju do ti përgjigjeni një pyetje të vetme edhe 4 vjet të tjera robër të dështimit apo bashkë fuqia, forca e ndryshimit të vërtet për çdo shqiptarë. E dëgjoj nga rinia, e dëgjoj nga pensionistët vendimin tuaj bashkë për ndryshim. Sepse ju e dini tashmë se qeveria që do zgjidhni nuk do jetë padrone por shërbëtor e juaj dhe ju them sot që unë do të jem kryeministri i të gjithë shqiptarëve, shërbëtor i mirëqenies, i sigurisë, i demokracisë, sepse njësoj të gjithë duan të kthehet gëzimi në vatrat tona, duan të kthehet gëzimi në sytë e fëmijëve tanë, duan ti shohin prapë të gëzuar gjyshërit e gjyshet tona, nënat tona, bashkëshortet tona, vajzat tona, ndaj jemi të gjithë bashkë këtu. Një pyetje e vetme që do të marrin përgjigjen më masive më 25 prill për ndryshimin votoni numrin 9. Më 25 prill që Shqipëria, Mirdita të ecin përpara votoni numrin 9. Që Shqipëria të ecë drejt Europës votoni numrin 9! Bashkë për ndryshim! Shqipëria Fiton!

Meta thirrje politikanëve e qytetarëve: Mos e shisni votën, kjo javë deri në zgjedhje të jetë sa më e qetë

Presidenti Ilir Meta përmes një dalje për mediat mbrëmjen e sotme u ka bërë thirrje qytetarëve që të mos e sheshin votën dhe të mos bien pre e presioneve për ta tjetërsuar atë.

Po ashtu, Meta i ka bërë thirrje edhe politikës që të jetë e qetë këto di të të fundit deri në zgjedhje dhe që të mos nxisin urrejtje dhe dhunë.

Meta: Atdheun ynë dhe rajoni janë në një moment shumë të rëndësishëm për konsolidimin e vendit drejt BE-së. Prandaj kam këto kërkesa nga si president i republikës për gjithë qytetarët. Kjo javë e fundit drejt zgjedhjeve duhet të jetë sa më qetë. Prandaj ftoj qytetarët dhe politikanët që të largohen nga qasjet së provokojnë dhunën dhe urrejtjet. Të gjithë qytetarët duhet të shkojnë të qetë dhe të lirë drejt kutive të votimit mos e shisni votën se kush ka ndërmend që tua blejë do tu shkatërrojë jetën dhe dua që t’u largojë nga vendi. Vota është më shumë se sa e shenjtë. Mos pranoni shpërblimin momental. Familja juaj ka nevojë për arsimin, shëndetësi dhe drejtësi dhe këto nuk garantohen nga përfaqësues që futen në kuvend përmes blerjes dhe frikësimit të qytetarëve. Barazia para ligjit garantohet vetëm nga vota e barabartë. Cdo qytetar duhet të votojë i lirë.