Category archive

Biznes - page 3

Posted on në kategorine Biznes/Ekonomi/Lajme

DAP nis me dorëzimin e fletëparaqitjeve tatimore

Drejtoria e të Ardhurave Publike prej sot do të fillojë t’i dorëzojë fletëparaqitjet tatimore të plotësuara vjetore tatimpaguesve për të ardhurat e realizuara në vitin 2018. Fletëparaqitjet e plotësuara vjetore do të dorëzohen në mënyrë elektronike edhe profilet shfrytëzuese që paraprakisht i ka regjistruar tatimpaguesit, ndërsa në e-mail adresën shfrytëzuesi do të marrë notifikacion se… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Biznes/Ekonomi/Lajme

Shfrytëzuesit e ngrohjes qendrore s’do të paguajnë paushallin

Qytetarët e kyçur në sistemin e ngrohjes qendrore nuk do të kenë fatura më të larta pasi qytetarët e shkyçur u liruan nga pagesa e paushallit. Sipas Komisionit rregullator për energjetikë, Qeveria duhet të gjej mënyrë për ta mbuluar humbjen tek shpërndarësit e ngrohjes qendrore. Rregullatorët apelojnë tek Qeveria, Qyteti i Shkupit dhe operatorët për… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Biznes/Ekonomi

Nga 1 prilli DAP shpërndan paraqitjet tatimore

Nga muaji i ardhshëm, Drejtoria e të Ardhurave Publike qytetarëve do të fillojë t’u dorëzojë deklarata vjetore tatimore për të ardhurat e realizuara gjatë vitit të kaluar. Aplikacionet do të plotësohen, ndërsa qytetarët do t’i marrin në mënyrë elektronike, më së voni deri më 30 prill. Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Biznes/Ekonomi/Maqedoni

Java globale e parave

Prej sot fillon shënimi i Javës globale të parave. Me atë rast do të organizohen një sërë aktivitetesh për përforcimin e vetëdijes për nevojën për arsimim më të madh financiar dhe promovim të përparësive për inkluzivitet më të madh financiar. Në kuadër të shënimit për herë të parë më 27 mars do të mbahet garë… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Biznes/Ekonomi/Lajme

Paga mesatare në janar 24.517 denarë

Paga mesatare mujore neto për të punësuar, në janar të vitit 2019 është 24.527 denarë, publikoi Enti Shtetëror i Statistikës. Paga mesatare mujore neto për të punësuar, në janar të këtij viti në krahasim me janarin e vitit 2018, shënoi rritje për dy për qind. Rritja bëhet kryesisht para se gjithash, me rritjen e pagës… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Biznes/Ekonomi/Lajme

Nga 1 prilli DAP-i shpërndan paraqitjet tatimore

Nga muaji i ardhshëm, Drejtoria e të Ardhurave Publike qytetarëve do të fillojë t’u dorëzojë deklarata vjetore tatimore për të ardhurat e realizuara gjatë vitit të kaluar. Aplikacionet do të plotësohen, ndërsa qytetarët do t’i marrin në mënyrë elektronike, më së voni deri më 30 prill. Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Biznes

Spiraki: Kina ka refuzuar kërkesën e kompanisë greke për përdorimin e termit “maqedonase”

Athinë, 19 mars 2019 (MEDIAL) – Kina, më datën 23 të muajit të kaluar, ka refuzuar kërkesë nga kompania greke për përdorimin e termit “maqedonase”, me arsyetim se është e nevojshme leje për përdorim nga vendi fqinjë, zbuloi Maria Spiraki, zëdhënësja e partisë opozitare greke Demokracia e Re, në konferencën për shtyp me gazetarët, njoftoi… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Biznes/Ekonomi/Lajme

DRISLLA: Në rast se italianët kanë investuar, mund të dëmshpërblehen

Vonesa në vendimin e gjykatës për Drisllën, mund të shkaktojë dëme financiare në arkën e qytetit, paralajmërojnë juristët. Megjithëse koncesionari i ri në deponi do të jetë konsorciumi gjerman Sholc, nëse kompania nga Italia që ka menaxhuar deponinë që nga viti 2012 dhe ka pasur ndonjë investim në Drisla, mund të kërkojë dëmshpërblim për shkak… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Biznes/Ekonomi/Lajme

Nga 1 maji, deklarata për përbërjen e mishit

Konsumatorët do të dinë sa ujë, sa proteina dhe sa aditivë ka në mishin e bluar të paketuar, qebapët gjysmë të përgatitura dhe qoftet që shiten nëpër mishtore. Sipas Rregullores së re që hyn në fuqi nga 1 maji i këtij viti, në deklaratat e produkteve, krahas proteinave, patjetër duhet të qëndrojë edhe përmbajtja e… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Ekonomi/Lajme

VMRO-DPMNE: Rritja e BPV-së dhe e pagave në Maqedoni është më e vogla në rajon

Shkup, 14 mars 2019 Në kohën e klimës së volitshme globale ekonomike, rritja e BPV-së dhe e pagave në Maqedoni është më e vogla në rajon. Më kot LSDM-ja gënjen dhe e manipulon opinionin. Qytetarët në lëkurën e tyre i ndjejnë politikat e tyre ekonomike të gabuara. Faktet flasin se ekono(MEDIAL)e Maqedonisë me LSDM-në e… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Biznes/Ekonomi/Maqedoni

ANGJUSHEV: Ekonomia shënon rritje, ulet papunësia dhe rriten pagat

Ekonomia në Republikën e Maqedonisë Veriore ka vazhduar të rritet, ka filluar aktivitetet në të gjithë sektorët, duke rezultuar me një reduktim të ndjeshëm të papunësisë dhe rritje të presionit në tregun e punës për të rritur pagat mesatare, tha zëvendëskryeministri për Çështjet Ekonomike Koço Angjushev, duke iu përgjigjur pyetjeve të gazetarëve në konferencën për… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Ekonomi

Tatimet: Si kryhet transferimi i detyrimit tatimor palës së tretë

Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve në rubrikën “Tatimet Këshillojnë” ka publikuar materialin mbi rastet kur kryet transferimi i detyrimit tatimor palës së tretë. Sipas dispozitave të ligjit nr. 9920, datë 19.05.2008 “Për procedurat tatimore në Republikën e Shqipërisë”, i ndryshuar, nëse nga shitja e pasurisë së sekuestruar të tatimpgauesit nuk arrihet të arkëtohet detyrimi tatimor… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Ekonomi

Shqipëria e Mali i Zi me borxhin publik më të lartë në rajon, Kosova më të ulëtin

Shqipëria dhe Mali i Zi u renditën nga Komisioni Evropian me borxhin publik më të lartë në rajon për vitin 2018, në raportin periodik për zhvillimet ekonomike në vendet e zgjerimit të lëshuar së fundmi. Të dhënat e Komisionit Evropian tregojnë për një rënie mbresëlënëse të borxhit publik në Serbi i cili pritet të arrije… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Ekonomi

Financimi i terrorizmit, subjektet raportuese do njoftojnë institucionet pa paralajmëruar të dyshuarin

Në vazhdën e ndryshimeve ligjore që priten t’i bëhet paketës që lidhet me parandalimin e pastrimit të parave dhe financimit të terrorizmit është bërë publik edhe drafti më i fundit. Ministria e Financave dhe Ekonomisë ka nxjerrë për konsultim ndryshimet nëligjin “Për masat kundër financimit të terrorizmit” ku janë bërë një sërë ndërhyrjesh. Ndër të… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Ekonomi

Ndryshoni karrierë, nëse po punoni shumë

A jeni të lodhur nga karriera juaj? Punoni shumë dhe nuk merrni përfitime ekstra për punën që bëni? Nëse momenti i preferuar i javës për ju është e Premtja, pas orës 17:00, atëherë keni nevojë urgjente të rimendoni për drejtimin e karrierës suaj. Sa më shumë të qëndroni në një punë ku nuk ju vlerësojnë… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Ekonomi

Puna që përgatit më së miri CEO të suksesshëm

Trajnimi më i mirë për kryeshefët ekzekutivë (CEO – nga anglishtja) nuk është i mrekullueshëm, vetëm i rëndësishëm. Shumë rrugë dërgojnë në karrigen e Kryeshefit Ekzekutiv, por një rol individual i cili përgatit më së miri njerëzit për të qenë Kryeshefë Ekzekutivë është menaxheri i produktit. Kjo punë është një trajnim i mirë për ekzekutivët… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Ekonomi

Pse videot janë bërë trendi i marketingut?

Marketingu online ndryshon sipas prurjeve dhe metodave të reja të teknologjisë. Çdo vit krijohen mundësi të reja dhe kanale të reja sociale të cilat tërheqin vëmendjen e përdoruesit. Por mesa duket 2017 është viti i video marketingut! Marketingu me anë të videos nuk është një risi, por tregu po ndryshon dhe video është një fitues… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Ekonomi

10 profesionet më të paguara, s’keni nevojë për diplomë

Shumë profesione janë nga më të kërkuarat, pa qenë nevoja për mbarimin e Universitetit: Nga drejtuesi i fermës, te kontrolli i fluturimit. Për disa profesione, është më mirë të bësh djalin/student-model: të shkosh në shkollë për të marrë nota të mira, të diplomohesh dhe specializohesh. Por jo gjithnjë një formim i mirë arsimor është sinonim… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Ekonomi

Gjërat që duhet t’i keni në mendje kur e zgjidhni karrierën tuaj

Përzgjedhja e karrierës është vendim i rëndësishëm që e forcon apo e “shkatërron” jetën tuaj. Çdo person duhet të hulumtoj dhe eksploroj shumë para se të marrë vendimin për zgjedhjen e fushës të cilën dëshiroj ta studiojë dhe perfeksionojë. Duhet të mbani mend se zgjedhja e karrierës nuk është si kalimi nga një kompani në… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Biznes/Ekonomi

Të mërkurën pazarxhinjtë vendosin për grevën eventuale

11 Shkurt 2019 / 15:55 Mbaroi durimi i tregtarëve. Ata paralajmërojnë grevë të përgjithshme, duke braktisur tezgat dhe protesta në rrugë. Një muaj pasi u shty ligji, asnjë grup pune nuk u formua dhe as që u gjet zgjidhje e shpejt e problemeve të tregtarëve, thotë për Alsat, Maja Stojanovska, përfaqësuese e tregtarëve. Tregtarët përgatisin… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Ekonomi

6 strategji për të përmirësuar marrëdhëniet me klientët

Gjatë viteve, kompanitë shqiptare kanë zbatuar teknologji inovative, duke zhvilluar burime të reja dhe aftësi për të tërhequr dhe mbajtur klientët me anë të strategjive CRM (Customer Relationship Management). Ata kanë kuptuar se për arritjen e suksesit në një mjedis konkurues biznesi, duhet të përqëndrohen në mbajtjen e një marrëdhënie pozitive me klientët, duke zbatuar… Vazhdo të lexosh

Shko lartë