Biznes - Page 155

DAP-i do të fitojë “pushtet” për të ardhurat e të gjithëve

//

Bujqit e paregjistruar nga viti i ardhshëm do të paguajnë tatim personal të të ardhurave. Do të numërohen të gjithë tezgaxhinjtë në tregjet e gjelbra të cilët do të paguajnë tatim personal paushall, që do ta përcaktojë Drejtoria e të Ardhurave Publike (DAP). Do të piketohet çdo denarë i paguar i qytetarëve të Maqedonisë, të

ANGJUSHEV: Qeveria zhvillon masa atraktive për të tërhequr investime të huaja në Maqedoni

//

Zëvendëskryeministri i angazhuar për Çështjet Ekonomike, Koço Angjushev për MIA-n deklaroi se Qeveria e braktis praktikën e jotransparencës dhe llogaridhënies në tërheqjen e investimeve të huaja të drejtpërdrejta në vend dhe se do të vendosë atashe ekonomikë si pjesë përbërëse e ambasadave në vendet të cilat janë partnerë tradicionalë të Maqedonisë.

600.000 euro në tetë grante për mbështetje të reformave nga Kapitulli 20

/

Grante për përforcim të kapaciteteve të organizatave qytetare për krijim dhe ndjekje të politikave dhe mbështetje të reformave në Kapitullin 20, si dhe promovimin e qasjeve të reja, mekanizma dhe instrumente nga sfera e sipërmarrësisë dhe industrisë në nivel lokal dhe nacional, do të marrin tetë organizata në kuadër të projektit “Përforcimi i kapaciteteve dhe

TEVDOVSKI: Shkalla e interesit kyçe për debi të huaj

//

Në Propozim-buxhetin për vitin 2018 është paraparë përmes debisë në tregun vendor dhe atij të huaj të sigurohen rreth 470 milionë euro për financimin e deficitit buxhetor, i cili është paraparë në 2,7 për qind nga BPV-aj dhe për kthimin e detyrimeve të papaguara që i kanë bërë qeveritë paraprake, paralajmëroi sot ministri i Financave Dragan

Angjushev për vizitë në SHBA

//

Zëvendëskryeminsitri për Çështje Ekonomike, Koço Angjushev prej sot është për vizitë katërditore zyrtare në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, ku në Uashington do të marrë pjesë në Forumin ekonomik transatlantik në organizim të “Shkollës për studime të avancuara ndërkombëtare” të Universitetit “Xhon Hopkins”, Oda Ekonomike e SHBA-së dhe Qendrës për Marrëdhënie Transatlantike.

Këto janë 37 marrëveshjet kryesore të firmave amerikane të nënshkruara me entitetet kineze gjatë vizitës së Trump

Departamenti i Tregtisë ka zbuluar 37 marrëveshjet kryesore të nënshkruara midis SHBA dhe kompanive kineze gjatë udhëtimit të Presidentit Donald Trump përmes Azisë, duke arritur më shumë se 250 miliardë dollarë.

Mbështetje për zhvillim të sipërmarrësisë sociale

Vendosja e bazës së parë të të dhënave të ndërmarrjeve sociale në vend, bashkëpunimi më i mirë, kapacitetet dhe rrjetëzimi mes të gjitha institucioneve të përfshira në krijimin e politikave për sipërmarrësi sociale, përfshirje e ndërmarrjeve sociale në masat aktive të tregut të punës dhe përforcim i potencialit të ndërmarrjeve ekzistuese sociale në vend.