Category archive

Biznes - page 149

Posted on në kategorine Ekonomi

Bankat kreditore: “Enekod” nuk ka mundësi t’i paguajë pagat e”Feni”-it

Bankat kreditore në “Feni Industri” përmes një kumtese informuan se kanë marrë email nga “Enekod” në të cilin njoftojnë se nuk do të kenë mundësi t’i paguajnë pagat e të punësuarve. “Bankat kreditore e informojnë opinionin dhe të punësuarit në Feni se sot në mëngjes morën email nga Rajço Katsarov prej Enekod, me të cilën… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Ekonomi/Maqedoni

Simpozium për perspektiva të reja në bashkëpunimin ekonomik mes Maqedonisë dhe Turqisë

Avancimi i marrëdhënieve bilaterale me Republikën e Turqisë për konkurrencë më të madhe, është në fokus të simpoziumit të sotëm “Horizonte të reja në bashkëpunimin ekonomik mes Maqedonisë dhe Turqisë” që e organizon Fondacioni për hulumtime ekonomike – Stambolli me mbështetje të Odës ekonomike të Maqedonisë – Turqisë (MATTO). Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Biznes/Shqipëri

Shqipëri: Profesionistë ka, por nuk ka punë!

Nëse shpresoni të filloni punë në një bankë, do të keni të vështirë. Prej dy vitesh sistemi bankar rezulton në tkurrje përsa i përket numrit të degëve, por edhe marrjes së punonjësve të rinj, ndërsa e ardhmja duket edhe më pak premtuese. Pak banka po zgjerohen, ndërsa të tjera janë në stanjacion, por ka dhe… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Biznes/Kosovë

FMN-ja kritikon institucionet e Kosovës

Qeveria e tanishme ka vendosur përfundimisht të mos ngutet me bashkimin e dy agjencive kryesore që e mbushin buxhetin Doganën dhe Administratën Tatimore të Kosovës, megjithëse në agjendën legjislative ishte paraparë që projektligji të jetë i gatshëm deri më 25 nëntor. Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Biznes

FED sinjalizon rritje të normave të interesit

Një numër i politikëbërësve të Rezervës Federale sinjalizuan në takimin e tyre të fundit se ata ishin duke u përgatitur për të ndryshuar normat përsëri, edhe pse një trup i ndarë i përcaktuesve të normave të SHBA vazhdoi të përsërisë rreziqet që paraqet inflacioni i vazhdueshëm. Vazhdo të lexosh

Shko lartë