Category archive

Ekonomi - page 53

Lajme per ekonomi

Posted on në kategorine Biznes/Ekonomi/Shqipëri

Kërkimi shkencor, Shqipëria e fundit në rajon (FOTO)

Kërkimi shkencor mbetet ende i vakët në vend. Edhe ato pak projekte që arrijnë të paraqiten pranë programeve të Bashkimit Europian nuk arrijnë të kalojnë të gjitha filtrat duke u refuzuar. Në një dokument të fundit të saj, qeveria pranon se jemi të fundit në rajon sa i përket kërkimit shkencor financuar nga programet e… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Biznes/Ekonomi/Shqipëri

Shqipëri, njihuni me profesionet që pritet të kërkohen dhe paguhen më shumë në 2018-n

Viti 2018 ka nisur me ambicie për këdo. Krahas shëndetit, që është parësor, një punë më e mirë dhe më shumë të ardhura janë natyrshëm në planet e gjithsecilit, që punon e jeton në Shqipëri. Një mision i vështirë, teksa konkurrenca mes bizneseve është rritur, tregjet janë drejt maturimit, konsumi është i dobët, çka ul… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Biznes/Ekonomi/Kosovë

Procesi i pafund i privatizimit

Që nga fillimi i procesit të privatizimit në Kosovë, rreth 15 vjet më parë janë privatizuar 1480 asete të ndërmarrjeve shoqërore, kurse vetëm gjatë vitit 2017 nga ky proces janë nënshkruar 220 kontrata të reja me një vlerë financiare prej 27 milionë eurosh, thonë udhëheqës të Agjencisë Kosovare të Privatizimit (AKP). Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Ekonomi

Arifi shembull për Zviceranet në biznes

Shqiptarët në Zvicër çdo ditë e më tepër janë duke dëshmuar se janë punëtorë të mirë, janë të integruar në sistemin ku jetojnë dhe gjeneratat e reja të cilët kryen shkollim apo profesione të ndryshme, janë duke u dëshmuar si mjaft të suksesshëm për ekonomin e Zvicrës. Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Ekonomi

Rritje e tregtisë me pakicë me ushqim, pije dhe duhan

Tregtia me pakicë me ushqim, pije dhe duhan në nëntor të këtij viti në mënyrë nominale u rrit për 5,8, ndërsa realisht për 3,5 qind në krahasim me muajin e njëjtë të vitit paraprak, ndërsa Tregtia me pakicë me derivate automobili nominalisht është rritur për 10,3, ndërsa realisht për 4,2 për qind. Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Biznes/Ekonomi/Shqipëri

Leku tregon forcën kundrejt monedhave kryesore

Leku ka vijuar të forcohet përkundrejt të gjitha monedha këtë të martë. Sipas kursit zyrtar të Bankës së Shqipërisë, euro arrit nivelin më të ulët të këmbimit që prej gushtit të këtij viti duke u këmbyer me 132.68 lekë. Monedha e përbashkët e nisi javën me 0.2 lekë më pak se fundi i javës së… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Biznes/Ekonomi/Maqedoni

Anulohet greva e makinistëve

Të punësuarit në HM Transport në takimin e sotëm u dakorduan të mos e zbatojnë vendimin e marrë paraprakisht që nesër ta ndërpresin trafikun hekurudhor për shkak të paralajmërimit se gjatë javës do t’u paguhet në tërësi paga e nëntorit, deklaroi për MIA-n Dushko Çakarovski, përfaqësues i personelit të makinistëve në HM Transport SHA Shkup. Vazhdo të lexosh

1 51 52 53 54 55 66
Shko lartë