Category archive

Ekonomi - page 50

Lajme per ekonomi

Posted on në kategorine Ekonomi/Shqipëri

Tatimet nuk mund të vënë gjoba për të vetëpunësuarit mbi 16 vjeç në familje

Administrata tatimore informon të gjithë tatimpaguesit persona fizikë të vetpunësuar se në rastin kur nga verifikimi dhe kontrolli në vendndodhjen e aktivitetit të personit fizik të vetëpunësuar, evidentohen persona mbi 16 vjeç, të cilët kategorizohen si persona të papaguar të familjes, Administrata Tatimore nuk aplikon gjoba për mosdeklarim të punonjësve në organin tatimor. Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Ekonomi/Shqipëri

Raporti i pasurisë i Credis Swisse: 60% e popullsisë shqiptare ka një pasuri nën 10 mijë dollarë; “zhgënjen” numri i milionerëve

Pasuria për çdo të rritur shqiptar në mesin e vitit 2017 ishte 11,061 dollarë sipas të dhënave të publikuara nga banka Credit Swisse, në raportin “Të dhënat për pasurinë globale 2017”, ku jepen të detajuara shifrat për pasurinë e të rriturve në vendet e të gjithë botës. Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Biznes/Ekonomi/Maqedoni

Angjushev në takime me Bankën Botërore

Masat nga Plani për rritje ekonomike ofrojnë mbështetje të fortë financiare për firmat që janë të orientuara drejt rezultatit, porositi zëvendëskryeministri për Çështje Ekonomike Koço Angjushev në takimet e sotme në Uashington me Stefan fon Friedenurg, drejtor kryesor për inforrmacione dhe nënkryetar i grupacionit të Bankës Botërore dhe Xhon Pancer, drejtor i makroekonomi dhe menaxhim… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Biznes/Ekonomi/Maqedoni

DAP-i do të fitojë “pushtet” për të ardhurat e të gjithëve

Bujqit e paregjistruar nga viti i ardhshëm do të paguajnë tatim personal të të ardhurave. Do të numërohen të gjithë tezgaxhinjtë në tregjet e gjelbra të cilët do të paguajnë tatim personal paushall, që do ta përcaktojë Drejtoria e të Ardhurave Publike (DAP). Do të piketohet çdo denarë i paguar i qytetarëve të Maqedonisë, të… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Biznes/Ekonomi/Maqedoni

ANGJUSHEV: Qeveria zhvillon masa atraktive për të tërhequr investime të huaja në Maqedoni

Zëvendëskryeministri i angazhuar për Çështjet Ekonomike, Koço Angjushev për MIA-n deklaroi se Qeveria e braktis praktikën e jotransparencës dhe llogaridhënies në tërheqjen e investimeve të huaja të drejtpërdrejta në vend dhe se do të vendosë atashe ekonomikë si pjesë përbërëse e ambasadave në vendet të cilat janë partnerë tradicionalë të Maqedonisë. Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Biznes/Ekonomi/Maqedoni

TEVDOVSKI: Shkalla e interesit kyçe për debi të huaj

Në Propozim-buxhetin për vitin 2018 është paraparë përmes debisë në tregun vendor dhe atij të huaj të sigurohen rreth 470 milionë euro për financimin e deficitit buxhetor, i cili është paraparë në 2,7 për qind nga BPV-aj dhe për kthimin e detyrimeve të papaguara që i kanë bërë qeveritë paraprake, paralajmëroi sot ministri i Financave Dragan… Vazhdo të lexosh

Placeholder
Posted on në kategorine Biznes/Ekonomi/Maqedoni

Shtrenjtohen benzinat dhe diseli

Çmimi me pakicë i benzinës EUROSUPER BS-95 nga mesnata rritet për 2,50 denarë, i EUROSUPER BS-98 për tre, ndërkaq i EURODISEL )D-E V) dhe i Vajit ekstra të lehtë për amvisëri (EL-1) për dy denarë për litër, kumtoi Komisioni Rregullator për Energjitikë. Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Biznes/Ekonomi/Maqedoni

Angjushev për vizitë në SHBA

Zëvendëskryeminsitri për Çështje Ekonomike, Koço Angjushev prej sot është për vizitë katërditore zyrtare në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, ku në Uashington do të marrë pjesë në Forumin ekonomik transatlantik në organizim të “Shkollës për studime të avancuara ndërkombëtare” të Universitetit “Xhon Hopkins”, Oda Ekonomike e SHBA-së dhe Qendrës për Marrëdhënie Transatlantike. Vazhdo të lexosh

Shko lartë