Category archive

Ekonomi - page 3

Lajme per ekonomi

Posted on në kategorine Biznes/Ekonomi/Lajme

DRISLLA: Në rast se italianët kanë investuar, mund të dëmshpërblehen

Vonesa në vendimin e gjykatës për Drisllën, mund të shkaktojë dëme financiare në arkën e qytetit, paralajmërojnë juristët. Megjithëse koncesionari i ri në deponi do të jetë konsorciumi gjerman Sholc, nëse kompania nga Italia që ka menaxhuar deponinë që nga viti 2012 dhe ka pasur ndonjë investim në Drisla, mund të kërkojë dëmshpërblim për shkak… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Biznes/Ekonomi/Lajme

Nga 1 maji, deklarata për përbërjen e mishit

Konsumatorët do të dinë sa ujë, sa proteina dhe sa aditivë ka në mishin e bluar të paketuar, qebapët gjysmë të përgatitura dhe qoftet që shiten nëpër mishtore. Sipas Rregullores së re që hyn në fuqi nga 1 maji i këtij viti, në deklaratat e produkteve, krahas proteinave, patjetër duhet të qëndrojë edhe përmbajtja e… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Ekonomi/Lajme

VMRO-DPMNE: Rritja e BPV-së dhe e pagave në Maqedoni është më e vogla në rajon

Shkup, 14 mars 2019 Në kohën e klimës së volitshme globale ekonomike, rritja e BPV-së dhe e pagave në Maqedoni është më e vogla në rajon. Më kot LSDM-ja gënjen dhe e manipulon opinionin. Qytetarët në lëkurën e tyre i ndjejnë politikat e tyre ekonomike të gabuara. Faktet flasin se ekono(MEDIAL)e Maqedonisë me LSDM-në e… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Biznes/Ekonomi/Maqedoni

ANGJUSHEV: Ekonomia shënon rritje, ulet papunësia dhe rriten pagat

Ekonomia në Republikën e Maqedonisë Veriore ka vazhduar të rritet, ka filluar aktivitetet në të gjithë sektorët, duke rezultuar me një reduktim të ndjeshëm të papunësisë dhe rritje të presionit në tregun e punës për të rritur pagat mesatare, tha zëvendëskryeministri për Çështjet Ekonomike Koço Angjushev, duke iu përgjigjur pyetjeve të gazetarëve në konferencën për… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Ekonomi

Tatimet: Si kryhet transferimi i detyrimit tatimor palës së tretë

Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve në rubrikën “Tatimet Këshillojnë” ka publikuar materialin mbi rastet kur kryet transferimi i detyrimit tatimor palës së tretë. Sipas dispozitave të ligjit nr. 9920, datë 19.05.2008 “Për procedurat tatimore në Republikën e Shqipërisë”, i ndryshuar, nëse nga shitja e pasurisë së sekuestruar të tatimpgauesit nuk arrihet të arkëtohet detyrimi tatimor… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Ekonomi

Shqipëria e Mali i Zi me borxhin publik më të lartë në rajon, Kosova më të ulëtin

Shqipëria dhe Mali i Zi u renditën nga Komisioni Evropian me borxhin publik më të lartë në rajon për vitin 2018, në raportin periodik për zhvillimet ekonomike në vendet e zgjerimit të lëshuar së fundmi. Të dhënat e Komisionit Evropian tregojnë për një rënie mbresëlënëse të borxhit publik në Serbi i cili pritet të arrije… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Ekonomi

Financimi i terrorizmit, subjektet raportuese do njoftojnë institucionet pa paralajmëruar të dyshuarin

Në vazhdën e ndryshimeve ligjore që priten t’i bëhet paketës që lidhet me parandalimin e pastrimit të parave dhe financimit të terrorizmit është bërë publik edhe drafti më i fundit. Ministria e Financave dhe Ekonomisë ka nxjerrë për konsultim ndryshimet nëligjin “Për masat kundër financimit të terrorizmit” ku janë bërë një sërë ndërhyrjesh. Ndër të… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Ekonomi

Ndryshoni karrierë, nëse po punoni shumë

A jeni të lodhur nga karriera juaj? Punoni shumë dhe nuk merrni përfitime ekstra për punën që bëni? Nëse momenti i preferuar i javës për ju është e Premtja, pas orës 17:00, atëherë keni nevojë urgjente të rimendoni për drejtimin e karrierës suaj. Sa më shumë të qëndroni në një punë ku nuk ju vlerësojnë… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Ekonomi

Puna që përgatit më së miri CEO të suksesshëm

Trajnimi më i mirë për kryeshefët ekzekutivë (CEO – nga anglishtja) nuk është i mrekullueshëm, vetëm i rëndësishëm. Shumë rrugë dërgojnë në karrigen e Kryeshefit Ekzekutiv, por një rol individual i cili përgatit më së miri njerëzit për të qenë Kryeshefë Ekzekutivë është menaxheri i produktit. Kjo punë është një trajnim i mirë për ekzekutivët… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Ekonomi

Pse videot janë bërë trendi i marketingut?

Marketingu online ndryshon sipas prurjeve dhe metodave të reja të teknologjisë. Çdo vit krijohen mundësi të reja dhe kanale të reja sociale të cilat tërheqin vëmendjen e përdoruesit. Por mesa duket 2017 është viti i video marketingut! Marketingu me anë të videos nuk është një risi, por tregu po ndryshon dhe video është një fitues… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Ekonomi

10 profesionet më të paguara, s’keni nevojë për diplomë

Shumë profesione janë nga më të kërkuarat, pa qenë nevoja për mbarimin e Universitetit: Nga drejtuesi i fermës, te kontrolli i fluturimit. Për disa profesione, është më mirë të bësh djalin/student-model: të shkosh në shkollë për të marrë nota të mira, të diplomohesh dhe specializohesh. Por jo gjithnjë një formim i mirë arsimor është sinonim… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Ekonomi

Gjërat që duhet t’i keni në mendje kur e zgjidhni karrierën tuaj

Përzgjedhja e karrierës është vendim i rëndësishëm që e forcon apo e “shkatërron” jetën tuaj. Çdo person duhet të hulumtoj dhe eksploroj shumë para se të marrë vendimin për zgjedhjen e fushës të cilën dëshiroj ta studiojë dhe perfeksionojë. Duhet të mbani mend se zgjedhja e karrierës nuk është si kalimi nga një kompani në… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Biznes/Ekonomi

Të mërkurën pazarxhinjtë vendosin për grevën eventuale

11 Shkurt 2019 / 15:55 Mbaroi durimi i tregtarëve. Ata paralajmërojnë grevë të përgjithshme, duke braktisur tezgat dhe protesta në rrugë. Një muaj pasi u shty ligji, asnjë grup pune nuk u formua dhe as që u gjet zgjidhje e shpejt e problemeve të tregtarëve, thotë për Alsat, Maja Stojanovska, përfaqësuese e tregtarëve. Tregtarët përgatisin… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Ekonomi

6 strategji për të përmirësuar marrëdhëniet me klientët

Gjatë viteve, kompanitë shqiptare kanë zbatuar teknologji inovative, duke zhvilluar burime të reja dhe aftësi për të tërhequr dhe mbajtur klientët me anë të strategjive CRM (Customer Relationship Management). Ata kanë kuptuar se për arritjen e suksesit në një mjedis konkurues biznesi, duhet të përqëndrohen në mbajtjen e një marrëdhënie pozitive me klientët, duke zbatuar… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Ekonomi

Shqipëria dhe Mali i Zi, me borxhin më të lartë në rajon për 2018

Shqipëria dhe Mali i Zi u renditën nga Komisioni Europian me borxhin publik më të lartë në rajon për vitin 2018, në raportin periodik për zhvillimet ekonomike në vendet e zgjerimit të lëshuar së fundmi. Të dhënat e Komisionit Europian tregojnë për një rënie mbresëlënëse të borxhit publik në Serbi i cili pritet të arrije… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Ekonomi

Haradinaj viziton kompaninë “Gacaferi”, thotë se do të jenë afër prodhuesve vendës

Kryeministri Ramush Haradinaj sot ka zhvilluar një vizitë pune në kompaninë e prodhimeve nga druri “Gacaferi” në Pejë, raporton Ekonomia Online. Me këtë rast, kryeministri Haradinaj u prit nga pronari Naim Gacaferi me bashkëpunëtorë, nga i cili është njoftuar për punët, të arriturat dhe sfidat me të cilat përballet kompania, e cila ka traditë rreth… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Biznes/Ekonomi

Gjermania, gjiganti i eksporteve që shkakton probleme

11 Shkurt 2019 / 10:47 Në pjesën më të madhe të dekadës së kaluar, Gjermania ka qenë një rast përjashtimi i dobësisë ekonomike që përfshiu pjesën tjetër të Europës, shkruan The Economist. Mbështetur në disa prej të dhënave të kohëve të fundit, edhe gjermanët e fuqishëm mund të rezultojnë që të jenë në probleme serioze.… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Ekonomi

Zeka kërkon nga Thaçi të mos dekretojë Ligjin për Paga

Projektligji për pagat ka shkaktuar pakënaqësi të shumta si në sektorë publikë dhe privatë. Presidenti Thaçi ka pranuar se i kanë shkuar në zyrë të tij shumë ankesa, ndërsa drejtori i Odës Ekonomike Amerikane të Kosovës, Arian Zeka, kërkon që ligji të mos dekretohet nga presidenti, por të kthehet në forumet e diskutimit. Protesta e… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Ekonomi

Inspektorati i Punës: 30 mln lekë gjoba vitin e shkuar, kryesojnë shkeljet në sektorin prodhues

89.2% e inspektimeve të kryer nga Inspektorati Shtetëror i Punës dhe i Shërbimeve Shoqërore gjatë vitit të shkuar janë inspektime me shkelje të dispozitave ligjore të legjislacionit të punës. Në raportin e fundit të nxjerrë nga ky institucion, mësohet se vlera e gjobave të vendosura gjatë 2018 arrin në 30 mln lekë. Sipas raportit, masa… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Ekonomi

Për 80 ditë, Serbia me 90 milionë euro më pak nga Kosova

Ministri i Tregtisë, i Turizmit dhe i Telekomunikacionit i Serbisë, Rasim Lajiq, ka deklaruar se për shkak të vënies së taksës 100 për qind për mallrat e Serbisë, gjatë tre muajve të fundit në Kosovë janë plasuar 90 milionë euro më pak mallra se sa në periudhën e njëjtë të vitit të kaluar. Ai thotë… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Ekonomi

Ndryshimi i furnizuesit të energjisë, forcohen masat për rastet e debitorëve

Enti Rregullator i Energjisë (ERE) ka miratuar së fundmi ndërhyrjet në rregulloren për ndryshimin e furnizuesit të energjisë elektrike, një rregullore kjo e hartuar në vitin 2016. Ndërhyrjet e bëra konsistonin në forcimin e masave për rastet e debitorëve të cilët mund të ndryshojnë furnizues duke lënë pagesa të parakorduara me furnizuesin paraardhës. Pas një… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Ekonomi

Hetuesisë i kërkohet hetimi i milionave shtesë për “Bechtel&Enkan”

Aneks-kontrata për autostradën Prishtinë-Hani i Elezit, e cila ishte nënshkruar më 5 shtator 2018, sipas Institutit Demokratik të Kosovës pranon detyrimet e Qeverisë prej 53.1 milionë euro shndaj “Bechtel&Enka”, por nuk definon se çfarë mbulon kjo shumë, shkruan sot “Koha Ditore”. Në nenin e 3 të këtij aneks-kontrate të publikuar një ditë më parë nga… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Ekonomi

Fluturojnë me 37% çmimet e zarzavateve në janar nga mungesa e prodhimit, rritja më e lartë nga 2010

Çmimet e prodhimeve të stinës, kryesisht perimet dhe zarzavatet pësuan rritje jo të zakonte gjatë muajit janar, teksa INSTAT  raportoi se, çmimet në grupin “zarzavate, përshi patatet” u rriten me 36.6 për qind, duke shënuar nivelin më të lartë që nga maji i vitit 2010, ku ndryshimi i çmimit për shkak edhe të krizës globale… Vazhdo të lexosh

Shko lartë