Category archive

Biznes

Posted on në kategorine Biznes/Ekonomi/Lajme/Maqedoni

DERIVATET E NAFTËS me çmime të reja

Komisioni Rregullator për Energjetik ka publikuar çmimoren e re për derivatet e naftës i cili hyn në fuqi pas mesnate. Sipas vendimit të ri, çmimet e benzinate Super BS-95 dhe Super 98 mbeten të pandryshuar, gjegjësisht do të shiten me çmim prej 66.50 dhe 68.50 denarë. Çmimi i dizelit do të shtrenjtohet për gjysmë denarë… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Biznes/Maqedoni

Rriten çmimet e blerjes dhe të eksportit të prodhimeve bujqësore

Shkup, 17 gusht 2019 (MEDIAL) – Të dhënat zyrtare nga Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave dhe Zyra e Statistikave Shtetërore tregojnë një rritje të konsiderueshme të vlerës së eksporteve të produkteve kryesore bujqësore të orientuara nga eksporti vitin e kaluar, tha sot ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave, Trajan Dimkovski.… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Biznes/Maqedoni

Dimkovski: Të hënën do të mësohet çka do të ndërmarrim pas paralajmërimit nga Kosova për ndalesën e importit të patateve dhe mjaltit

Shkup, 17 gusht 2019 (MEDIAL) – Pas takimit ditën e hënë me ministrin e Ekonomisë,Koço Angjushev dhe drejtorin e Agjencisë për ushqim dhe veterinari, Zoran Atanasov do të mësohen hapat konkrete që do t’i ndërmerr vendi pas vendosjes së ndalesës për importin e patateve dhe mjaltit nga Maqedonia e Veriut në Kosovë si masë reciproke për… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Biznes/Maqedoni

Të hënën do të vendoset për ndalesën e Kosovës për importin e patateve dhe mjaltit

Shkup, 16 gusht 2019 (MEDIAL) –M.E të hënën organizon takim me organet dhe institucionet kompetente për zgjidhjen e problemit që u krijua pasi Kosova ka vendosur ndalesë për import të patateve dhe mjaltit nga Republika e Maqedonisë Veriore. Në takim, siç kumtoiM.E, do të marrin pjesë përfaqësues të Ministrisë së Bujqësisë, Drejtorisë së Doganave, Agjencisë… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Biznes/Maqedoni

Kosova e ndaloi importin e patateve dhe mjaltit nga Maqedonia e Veriut

Prishtinë, 16 gusht 2019 (MEDIAL) – Ministri i Tregtisë dhe Industrisë në Qeverinë në dorëheqje të Kosovës Endrit Shala sot vendosi ndalesë për importin e patateve dhe mjaltit nga Maqedonia e Veriut, si përgjigje në ndalesën që Shkupi e ka vendosur në importin e rasadit të peshkut nga Kosova, njofton korrespondenti i MEDIAL-s nga Prishtina.… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Biznes/Maqedoni

Sugareski dhe Kitanov vizituan punët ndërtimore në aksin rrugor Strumicë-vendkalimi kufitarë Novo Sellë

Strumicë, 16 gusht 2019 (MEDIAL) – Ndërtimi i rrugëve nuk bëhet vetëm për stimulimin e rritjes ekonomike, por kjo nënkupton edhe lidhje rajonale jo vetëm mes qyteteve tona, por edhe me vendet fqinje. Në rrugën Strumicë-vendkalimi kufitar Novo Sellë po punohet intensivisht për t’u lidhur me Republikën e Bullgarisë. Këtë e potencoi ministri i Transportit… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Biznes/Maqedoni

Zaev: Pason cikli investues prej rreth pesë miliardë eurosh

Shkup, 16 gusht 2019 (MEDIAL) – Kryeministri Zoran Zaev në një postim në Fejsbuk  paralajmëron se në Republikën e Maqedonisë së Veriut pason cikli investues prej rreth pesë miliardë eurosh. “Janë projektuar një miliardë për rrugë, mbi një miliardë për hekurudhën, mbi një miliardë  për energjetikën  – me HC Çebren, me linjën e transmetimit  përmes… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Biznes/Maqedoni

Sugareski dhe Kitanov në ekspertizë në rehabilitim e rrugës Strumicë – Novosellë

Shkup, 16 gusht 2019 (MEDIAL) – Ministri i Transportit dhe Lidhjeve, Goran Sugareski dhe drejtori i Ndërmarrjes publike për rrugët shtetërore Zoran Kitanov sot do të kryejnë ekspertizë në rehabilitimin e rrugës rajonale Strumicë – Novosellë. Rruga, në gjatësi prej 12,7 kilometrave, është pjesë e 12-të akseve që riparohen me financa nga 14,3 milionë eurot… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Biznes/Maqedoni

Qarkullimi në industri është ulur në nivel mujor, ndërsa është rritur në nivel vjetor

Shkup, 15 gusht 2019 (MEDIAL) – Qarkullimi në industri, gjithsej në qershor në krahasim me majin e këtij viti është ulur për 7,5 për qind, ndërsa krahasuar me qershorin e vitit të kaluar për 4,7 për qind, ndërsa në gjysmën e parë të vitit në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit të kaluar është… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Biznes/Maqedoni

Banka Popullore: Rritje të ekonomisë, por më e moderuar në krahasim me tremujorin e parë

Shkup, 14 gusht 2019 (MEDIAL) – Rritje të mëtejshme të ekonomisë, por me siguri më e moderua në krahasim me tremujorin e parë, janë parashikimet e Bankës Popullore për tremujorin e dytë të vitit 2019. Norma vjetore mesatare e realizuar e inflacionit për shtatë muajt e parë të vitit është 1,2 për qind,  gjatë pritjes për… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Biznes

Punëtori për krijimin e indeksit të zhvillimit të komunave

Shkup, 14 gusht 2019 (MEDIAL) – Ministri i Vetëqeverisjes Lokale, Goran Milevski sot do të marrë pjesë në punëtorinë për krijimin e indeksit të zhvillimit të komunave, të organizuar në kuadër të projektit “Ndërtimi i kapaciteteve në komunat për implementimin e projekteve”. Siç kumtoi Ministria e Vetëqeverisjes Lokale, qëllimi është që të prezantohet indeksi para krijuesve… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Biznes/Maqedoni

Debat për efektet e reformës së tatimit personal të të ardhurave

Shkup,14 gusht 2019 (MEDIAL) – Debat për efektet e reformës së tatimit personal të të ardhurave do të mbahet sot në Shkup, në organizim të Asociacionit “Zenit”, me pjesëmarrje të përfaqësuesve nga Drejtoria  për të ardhura publike, Ministria e Punës dhe politikës Sociale, Avokatit të Popullit, ekspertëve për politikë tatimore, si dhe përfaqësuesve të shoqërisë… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Biznes/Maqedoni

Ligji i ndryshuar për automjete hyn në fuqi pa kritere të definuara plotësisht

Shkup, 13 gusht 2019 (MEDIAL) – Hyn në fuqi Ligji për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për automjete, me të cilin parashikohet subvencionim i qytetarëve që do të blejnë një automjet të ri ose të përdorur me EURO 5 ose standarde më të larta ekologjike, subvencione për instalimin e aparatit të gazit ose metanit në… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Biznes/Maqedoni

Toka e dehidruar, të intervenohet me ujitje

Shkup, 13 gusht 2019 (MEDIAL) – Edhe bujqësia është prekur nga temperaturat e larta që këto ditë tejkaluan 40 gradë Celsius. Toka është dehidruar. Nuk ka ujë. Agrometeorologët apelojnë të ujitet gjithkund ku ka kushte. Moti i ngrohtë veçanërisht i ka prekur kulturat pranverore siç janë luledielli dhe misri, si dhe kulturat kopshtare në ambient të… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Biznes/Ekonomi/Lajme/Maqedoni

Ulen çmimet e DERIVATEVE

Komisioni Rregullator për Energjetikë dje njoftoi se pas mesnata do të lirohen çmimet e derivateve. Benzina nga mesnata do të lirohet për tre denarë për litër, ndërsa çmimi i naftës dhe vajit ekstra të lehtë për amvisëri do të lirohet për dy denarë. EUROSUPER BS-98 do të kushtojë 68,50 den për litër. EUROSUPER BS-95 do… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Biznes/Maqedoni

Paguhen subvencionet për mollët industriale të shitura

Resnjë, 12 gusht 2019 (MEDIAL) – Në llogaritë e 2.100 prodhuesve të mollëve  në Prespë sot  janë lëshuar 106 milion denarë  nga masa intervente për mollët industriale të shitura  në kapacitetet përpunuese, informon ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave, Trajan Dimkovski. Në takimin e sotëm me bujqit e Prespës edhe kryetari i Komunës Zhivko … Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Biznes

Shqipëria, destinacioni i ri në modë, 50 mijë francezë e kanë vizituar këtë verë

Teksa gjithnjë e më shumë turistë nga Franca po vijnë në Shqipëri, televizioni francez TF1 i ka kushtuar njw kronikw tw zgjeruar vendit të shqiponjave që e quan destinacioni i ri i modës i kësaj vere. Sipas televizionit, rreth 50 mijë francezë kanë zgjedhur të pushojnë në Shqipëri. Kronika vlerëzon plazhet e virgjëra, natyrën e… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Biznes/Maqedoni

Atanasov: Të mos bëhet senzacion nga antraksi, sëmundja nuk është e re dhe është nën kontroll

Shkup, 12 gusht 2019 (MEDIAL) – Dukuria e antraksit nuk është asgjë e re, e as e pazakonshme. Edhe deri më tani në vend sëmundja ishte e regjistruar. Është e pranishme këtu me dekada. Nuk ka nevojë që të përhapet panik dhe të mbillet frikë te qytetarët, e aq më pak të bëhet senzacion, porositi… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Biznes

Banka Qendrore e Austrisë: Shqiptarët nuk dinë rreziqet që u vijnë nga kursi i këmbimit

Shqiptarët patën rezultatet më larta në rajon sa i takon një vrojtimi që testoi njohuritë e tyre mbi rreziqet financiare. Banka Kombëtare e Austrisë zhvilloi vitin e kaluar në vendet e Europës Juglindore dhe Ballkanit Perëndimor një vrojtim mbi njohuritë e individëve në katër fusha kryesore: normat e interesit, norma e inflacionit, kursi i këmbimit… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Biznes/Maqedoni

Ministri i Bujqësisë Dimkovski për vizitë në Resnjë

Shkup, 12 gusht 2019 (MEDIAL) – Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave, Trajan Dimkovski do të jetë për vizitë në Resnjë. Dimkovoski, siç kumtoi MBPEU, do të takohet me kryetarin e Resnjës, Zhivko Gosharevski, do ta vizitojë njësitin rajonal të MBPEU-së dhe do të mbajë takim me bujqit. . Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Biznes

Fitimi i sistemit bankar bie me 5% në janar-qershor

Fitimi i sistemit bankar ishte 10.5 miliardë lekë në 6 mujorin e parë të vitit, me një rënie prej 4.8% në krahasim me të njëjtën periudhë të një viti më parë, sipas statistikave të Bankës së Shqipërisë, e cila i raporton të dhënat në bazë të stadardeve lokale të kontabilitetit. Rënia e fitimeve erdhi si… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Biznes/Maqedoni

Zaev: Ndërtojmë infrastrukturë cilësore për të gjithë

Shkup, 11 gusht 2019 (MEDIAL) – Qeveria e RMV-së ndërton infrastrukturë cilësore përgjatë gjithë shtetit, qëllimi i së cilës është që të sigurohet rrjedhë e shpejtë e njerëzve, mallrave dhe shërbimeve, bëri të ditur sot kryeministri Zoran Zaev në Fejsbuk. “Ndërtojmë infrastrukturë cilësore përgjatë gjithë shtetit, për të gjithë. Infrastruktura e ndërtuar cilësore rrugore dhe… Vazhdo të lexosh

Posted on në kategorine Biznes

Verë e “çmendur”, sa po shpenzojnë shqiptarët për t’u argëtuar

Si e kalojnë shqiptarët periudhën e verës, çfarë alternativash ka për argëtim dhe cilat biznese dominojnë në ‘tortën’ e përfituesve të të ardhurave në këtë periudhë?   Nga Deada Hyka   Ditët e verës për shumëkënd janë të shkurtra: argëtim, kohë e lirë, pushime. Në mesin e vorbullës që krijon sinergjia e ditëve me diell,… Vazhdo të lexosh

1 2 3 151
Shko lartë