Bima më shëruese në botë: Ilaçi natyral i cili ndihmon te dhembjet menstruale, diarreja dhe te i thati

Ithtarët e mjekësisë tradicionale posaçërisht e theksojnë çajin e kësaj bime

Bar vershi (Sempervivum tectorum), në gjuhën popullore është i njohur edhe si burgulli i pullazeve apo thonjës.

Në kopsht apo në saksi patjetër do të duhej të kultivoni bar veshin, sepse posedon cilësi të shumta shëruese.

Ithtarët posaçërisht e theksojnë çajin e kësaj bime i cili ndihmon te rastet e menstruacioneve të rënda, ngërçet menstruale, diarreja dhe te i thati.

Për çaj zieni 10 g bar veshi të freskët apo 12 g murgull pullazi të thatë në 250 ml ujë.

Pas zierjes përmbajtjen kullojeni dhe lëreni të ftohet.

Filxhanin e parë të çajit e pini në mëngjes në bark të zbrazët, pastaj në çdo orë nga një lugë.

Për shtatzënat dhe nënat që ushqejnë foshnjat me gji nuk rekomandohet dhe duhet ta shmangin.