Bilanci i fundit për koronavirusin në botë

Numri i të infektuarve nga Covid-19 në gjithë botën ka shkuar në 9,3 milionë, përkatësisht 9,359,372 sipas Worldometers.

Ndërkohë numri i viktimave ka arritur në 479,879.

Numri më i madh i vdekjeve është regjistruar në SHBA, me 123,475 viktima, ndërsa pas saj radhiten Brazili me 52,771, Britania e Madhe me 42,927 Italia me 34,675, Franca me 29,720 dhe Spanja me 28,325.

Ndërkaq, në Kinë, vendin e origjinës së virusit, numri total i vdekjeve është 4,634.

Pas shfaqjes në Wuhan të Kinës në dhjetor të vitit të kaluar, pandemia Covid-19 është përhapur në gjithë botën. Deri më tani 5,046,272 të infektuar e kanë mposhtur sëmundjen, kurse aktualisht ka mbi 3,8 milion raste aktive që presin të shërohen.