Besa si lokomotivë, kampion i ri i Kosovës

Besa Famgas nga Peja është kampion i ri i Kosovës në hendboll (meshkujt). 
Prishtina, kafshatë e lehtë për pejanët edhe në finalen e dytë të play-off-it që u zhvillua në Qendrën e Rinisë dhe të Sportit në

Prishtinë. Besa fiton me rezultat 29:25, ndërsa finalen e parë e kishte fituar me 38:26.  Pejantë triumfojnë me rezultat të përgjithshëm 67:51 ndaj Prishtinës.  

Besa është kampion i ri, fitojnë titullin e 14-të të pas luftës apo i shtati më radhë në shtatë vitet e fundit. 
Senzacion. 

Pejanët dëshmuan edhe një herë fuqinë e tyre dhe që nuk kanë konkurrencë në vitet e pasluftës në elitën tonë.

Besa me plot meritë është kampione, ndërsa Prishtina luftoi me aq sa kishte takat ndaj një ekip superior.
Hamëz idrizi, kryetar i klubit Besa, është më i merituari që kolektivi ka arritur në këto nivele, më i organizuari në vend dhe me paga më të mira e më të rregullta, që besa janë shembull edhe për shtetet e rajonit.

Besa jep besën që mos të ndalet edhe në vitet e ardhshme.