Basha: Synimet janë që të mbrohet titulli në Kosovë! Në Evropë jo për ekskursion 

Klubet e hendbollit mendojnë për edicionin e ri në Superligën e Kosovë dhe disa edhe për garat evropiane.

Ferizaj është kampion i ri i Kosovës në konkurrencën e femrave dhe do të luajë në EHF Cup.

Situata me pandeminë Covid 19, me të cilën po përballet i gjithë globi, ka futur në telashe edhe sportin në përgjithësi të Kosovës.

Image

Ferizaj

Hendbollistja e KHF Ferizaj, Albulena Basha, tha për gazetën kombëtare “Bota sot”, se shpreson që të normalizohet sa më shpejt gjendja me Covid 19 dhe t’i kthehen garave normalisht si në vitet paraprake.

Aloja e majtë tregon se ka pasur edhe oferta por i ka mbetur besnike klubit.

“𝐏ë𝐫𝐤𝐮𝐧𝐝ë𝐫 𝐨𝐟𝐞𝐫𝐭𝐚𝐯𝐞 𝐭ë 𝐝𝐢𝐬𝐚 𝐤𝐥𝐮𝐛𝐞𝐯𝐞 𝐝𝐨 𝐭ë 𝐯𝐚𝐳𝐡𝐝𝐨j 𝐦𝐞 𝐞𝐤𝐢𝐩𝐢𝐧 me 𝐭ë 𝐜𝐢𝐥𝐢𝐧 𝐣𝐞𝐦𝐢 𝐬𝐡𝐩𝐚𝐥𝐥𝐮𝐫 𝐤𝐚𝐦𝐩𝐢𝐨𝐧, 𝐅𝐞𝐫𝐢𝐳𝐚𝐣.

S𝐲𝐧𝐢𝐦𝐞𝐭 𝐣𝐚𝐧ë 𝐪ë 𝐭ë 𝐦𝐛𝐫𝐨𝐡𝐞𝐭 𝐭𝐢𝐭𝐮𝐥𝐥𝐢 𝐝𝐡𝐞 𝐩𝐬𝐞 𝐣𝐨 𝐭𝐚 𝐦𝐚𝐫𝐫𝐢𝐦 𝐝𝐡𝐞 K𝐮𝐩ë𝐧 𝐞 K𝐨𝐬𝐨𝐯ë𝐬”, tha Basha. A mendoni se do të lini përshtypje të mirë edhe në garat evropiane?

“𝐏𝐚𝐭𝐣𝐞𝐭ë𝐫 𝐪ë 𝐝𝐨 𝐦𝐮𝐧𝐝𝐨𝐡𝐞𝐦𝐢 𝐭ë 𝐭𝐫𝐞𝐠𝐨jmë 𝐫𝐞𝐳𝐮𝐥𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐞𝐝𝐡𝐞 𝐧ë 𝐠𝐚𝐫𝐚𝐭 𝐞𝐯𝐫𝐨𝐩𝐢𝐚𝐧𝐞. E gjitha 𝐝𝐨 të 𝐦𝐯𝐚𝐫𝐞𝐭 𝐞𝐝𝐡𝐞 𝐧𝐠𝐚 𝐬𝐡𝐨𝐫𝐭𝐢 𝐬𝐞 𝐦𝐞 𝐤ë𝐧𝐝 𝐝𝐨 të 𝐧𝐚 𝐛𝐢𝐞 𝐬𝐞𝐩𝐬𝐞 𝐮𝐧ë 𝐦𝐞𝐧𝐝𝐨j 𝐪ë 𝐤𝐚 𝐤𝐚𝐥𝐮𝐚𝐫 𝐤𝐨𝐡𝐚 𝐭ë 𝐛ë𝐣𝐦ë 𝐯𝐞𝐭ë𝐦 𝐬𝐡𝐞𝐭𝐢𝐭𝐣𝐞 𝐚𝐩𝐨 ekskursion 𝐧ë𝐩ë𝐫 E𝐯𝐫𝐨𝐩ë, 𝐝𝐨 𝐦𝐮𝐧𝐝𝐨𝐡𝐞𝐦𝐢 𝐪ë 𝐞𝐝𝐡𝐞 𝐧ë 𝐚𝐭𝐨 ndeshje 𝐭ë 𝐭𝐫𝐞𝐠𝐨jmë 𝐥𝐨𝐣ë 𝐜𝐢𝐥ë𝐬𝐨𝐫𝐞 𝐝𝐡𝐞 𝐫𝐞𝐳𝐮𝐥𝐭𝐚𝐭 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐭𝐢𝐯e”, përgjigjet hendbollistja, që u zgjodh aloja e majtë më e mira në 20 vitet e fundit (1999-2019) nga anketa e gazetës kombëtare “Bota sot”. 

Basha tha se nuk është në formë të mirë:  “M𝐞𝐧𝐝𝐨j 𝐪ë 𝐛𝐚𝐬𝐡 𝐧ë 𝐚𝐭 𝐟𝐨𝐫𝐦ë𝐧 𝐤𝐮𝐥𝐦𝐢𝐧𝐚𝐧𝐭𝐞 𝐧𝐮𝐤 𝐣𝐞𝐦𝐢 𝐭𝐚𝐧𝐢 𝐩𝐞𝐫 𝐭𝐚𝐧𝐢, 𝐦𝐢𝐫ë𝐩𝐨 𝐦𝐞 𝐮𝐬𝐡𝐭𝐫𝐢𝐦𝐞 𝐝𝐡𝐞 𝐦𝐞 𝐩ë𝐫𝐤𝐫𝐚𝐡𝐣𝐞 𝐭ë 𝐝𝐨𝐧𝐚𝐭𝐨𝐫ë𝐯𝐞 𝐮𝐧l 𝐛𝐞𝐬𝐨j 𝐬𝐡𝐮𝐦ë 𝐪ë 𝐝𝐨 të 𝐤𝐞𝐦𝐢 𝐫𝐞𝐳𝐮𝐥𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐭𝐢𝐯𝐞 𝐞𝐝𝐡𝐞 𝐩ë𝐫𝐤𝐮𝐧𝐝𝐞𝐫 𝐠𝐣𝐞𝐧𝐝𝐣𝐞𝐬 𝐚𝐤𝐭𝐮𝐚𝐥𝐞 𝐧ë 𝐭ë 𝐜𝐢𝐥𝐞𝐧 𝐠𝐣e𝐧𝐝𝐞𝐦𝐢 𝐣𝐨 𝐯𝐞𝐭ë𝐦 𝐧𝐞 𝐩𝐨𝐫 𝐞 𝐠𝐣𝐢𝐭𝐡ë 𝐛𝐨𝐭𝐚”.