Volkswagen po ndërpret prodhimin e produktit të tyre më të popullarizuar

Pas nxjerrjes nga fabrika në Hanover, Volkswagen vendosi të dërgojë produktin më të popullarizuar në histori dhe ta zëvendësojë atë me një të ri që nuk është aq i dëmshëm për mjedisin.

Këto janë salcice kerri VW, nga të cilat më shumë se shtatë milionë prodhohen në vit. Vendimi është përfundimtar dhe një meze e preferuar e punonjësve të Volkswagen po tërhiqet nga mensat në të gjitha fabrikat e Volkswagen.

Gjegjësisht, Volkswagen vendosi të tërheqë këtë sallam derri, por edhe të gjithë përbërësit e mishit. Kështu, mensat do të ofrojnë enët ekskluzivisht vegjetariane dhe vegane, dhe herë pas here peshk, raporton carscoops.

Nils Potthast, kuzhinieri që ka fituar tashmë një yll Michelin, do të ndihmojë në krijimin e menusë së re. Deri më tani, janë përgatitur 400 receta të ndryshme, nga të cilat rreth njëqind do të mbeten në ofertë.

Thjeshtë dëshira e Volkswagen, një nga prodhuesit më të mëdhenj të makinave në botë, që punëtorët e tij të jenë më të shëndetshëm, por gjithashtu që të mos bëjë më shumë tendosje në mjedis.

Informacioni zyrtar thotë se kjo është pikërisht ajo që donin vetë punëtorët. Turma në mensa, pra restorantet jashtë rrethit të fabrikave ku do të vazhdojnë të ofrohen salcice, do të tregojnë se kush kishte të drejtë dhe tha të vërtetën. Në çdo rast, prodhimi i salcice VW patjetër do të zvogëlohet.