Një studim gjen se zotërimi i një automjeti të ri në SHBA kushton gati 10.000 dollarë në vit

Nuk është sekret që makinat po bëhen më të shtrenjta, por një studim i fundit thotë se kostoja vjetore e pronësisë së automjeteve të reja është 9,666 dollarë.

Sipas AAA, kjo është e barabartë me 805.50 dollarë në muaj dhe goditja më e madhe vjen nga zhvlerësimi i cili përbën 40% të të gjitha shpenzimeve të pronësisë, përcjell Telegrafi.

Si pjesë e studimit, grupi shikoi 45 modele më të shitura, me çmim të mesëm, përfshirë Chevrolet Colorado, Equinox dhe Silverado, si dhe Toyota Camry dhe Corolla.

Ata pastaj llogaritën karburantin e tyre, mirëmbajtjen/riparimin, sigurimin, licencën/regjistrimin/taksat, amortizimin dhe kostot e financimit.

Kjo e fundit u bazua në një hua pesëvjeçare me 10 për qind më pak në normën mesatare të interesit kombëtar, ndërsa amortizimi u vlerësua pas pesë vjetësh dhe 75,000 milje (120,701 km).

Për konsumatorët me një buxhet mesatar, sedanët e vegjël janë zgjedhja e dukshme pasi ata zakonisht kushtojnë më pak për tu blerë dhe kanë një kosto totale vjetore të pronësisë prej 7,230 dollarë në 15,000 milje (24,140 km) në vit.

Kjo shifër arrin në 9,366 dollarë për sedanët e mesëm dhe 9,968 dollarë për SUV-të e mesme.