Mercedes ndalon shitjet e modeleve V8 në SHBA për vitin 2022

Nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës vjen një sinjal ‘i fortë’ për atë që mund të jetë ndryshimi në politikën industriale dhe tregtare të kompanisë Mercedes, në një afat të shkurtër.

Me një letër drejtuar shitësve të saj, Mercedes ka informuar se pothuajse të gjithë motorët V8 do të braktisen deri në vitin 2022.

Ky vendim, i cili sipas asaj që ka specifikuar prodhuesi i automjeteve është pasojë e problemeve të zinxhirit të furnizimit do të rezultojë në zvogëlimin e modeleve të nivelit të lartë që nuk do të mbërrijnë më në SHBA nga 2022.

Lista është vërtet thelbësore: Mercedes u ka thënë shitësve të vet se modelet AMG C 63 S Coupé, C 63 S Cabriolet, GLC 63 S Coupé dhe dy SUV GLC 63 dhe GLC 63 S. nuk do të dorëzohen.

Mercedes gjithashtu do të braktisë një seri të modeleve AMG modele të pajisura me motorë V8.: GLE 580 4Matic, GLS 580 4Matic, G 550 dhe Mercedes-AMG G 63.

Mercedes theksoi në letrën drejtuar tregtarëve se tërheqja vlen edhe për automjetet që ishin porositur tashmë nga klientët, duke konfirmuar se kjo është me të vërtetë një çështje industriale dhe jo një çështje e politikës tregtare.

Mungesa e modeleve V8 në 2022 me siguri do të rrisë çmimet për modelet e mbetura të 2021 në vendet e shitjes, veçanërisht G-Class.