medial

Ankesat e biznesit, nga gjoba 330 herë më e lartë se kuponi te tarifat vendore

Përmes një dokumenti, Ministria e Shtetit për Mbrojtjen e Sipërmarrjes ka bërë me dije se gjatë muajit shtator-tetor nga bizneset janë depozituar 51 kërkesa, ndër të cilat 30 kanë qenë kërkesë/ankesa. Pas këshillimeve dhe gjetjes së hapësirave ligjore për të trajuar çështjet, ministria njofton se i janë dhënë zgjidhje kërkesave të ardhura nga subjekte të

Fillon gjykimi për lëndën “Treqind”

Në Gjykatën penale të Shkupit sot duhet të mbahet seanca e parë për lëndën e Prokurorisë Speciale Publike e njohur si “Treqind” në të cilën është akuzuar ish-ndihmësministri i Punëve të Brendshme, Gjoko Popovski për keqpërdorim të pozitës zyrtare lidhur me furnizimin publik të 300 automjeteve.

Dhjetë aksidente në Shkup, karrotreci ka larguar 88 automjete

Shtatë persona janë lënduar më lehtë në pesë prej gjithsej 10 aksidenteve të regjistruara gjatë ditës së kaluar në rajonin e SPB Shkup. Në pesë aksidente janë shkaktuar dëme materiale. Siç informon MPB, gjatë ditës së djeshme policia e trafikut ka zbuluar dhe sanksionuar numër më të madh të kundërvajtjeve. Dyzet e tre shoferë kanë

German Watch 2018, Shqipëria më pak e prekur se fqinjët nga ngjarjet klimatike

Duke u bazuar në raportin e vitit 2018 të German Watch “Global Climate Risk Indeks”, Haiti, Zimbabve dhe Fixhi janë në krye të listës së shteteve më të prekura nga ngjarjet klimatike ekstreme në vitin 2016.

Takime afariste Maqedoni-Austri

Me qëllim të avancimit dhe intensifikimit të bashkëpunimit ekonomik midis Republikës së Maqedonisë dhe Republikës së Austrisë, Oda Ekonomike e Maqedonisë dhe Sektori tregtar i Ambasadës së Austrisë në Republikën e Maqedonisë organizojnë takime afariste Maqedoni-Austri.

Shaquille O’Neal, festë 1 milion $ së bijës

Legjenda e basketbollit Shaquille O’Neal dhe ish-gruaja e tij Shaunie O’Neal nuk kanë kursyer për ditëlindjen e 16-të të vajzës së tyre. Ata i kanë organizuar një festë madhështore vajzës së tyre Amirah për ditëlindjen në Los Angeles, një festë pothuajse mbretërore, pasi kishin shpenzuar gati 1 milion dollarë.

Google del zyrtarisht me aplikacionin Files Go

Nëse ju kujtohet, Google ka postuar aksidentalisht një aplikacion të papërfunduar në Google Play, një i quajtur “Files Go”. Ky aplikacion u lejon përdoruesve të menaxhojnë ruajtjen e tyre të brendshme dhe memorien e kartës microSD duke pastruar skedarë të panevojshëm dhe të ju kujtojë atyre të ç’instalojnë aplikacionet e papërdorura.