F.S

FMN: Konsolidim fiskal dhe ulje e deficitit buxhetor

/

Formimi i qeverisë së re paraqet pikë të rëndësishme kthyese dhe mundësi për ringjallje të sërishme të reformave dhe vendosje të politikave makroekonomike në baza të shëndosha. Kjo është konstatuar nga Bordi ekzekutiv i Fondit Monetar Ndërkombëtar pas përfundimit të konsultimeve të rregullta vjetore me Maqedoninë në kuadër të raportit Neni 4, të cilin FMN-ja e

Hulumtim: Diaspora dëshiron të investojë, por përballet me probleme

Maqedonia në masë të madhe e përmirësoi procesin për fillim të biznesit në vitet e ardhshme, por edhe krahas asaj, 55 për qind e investuesve nga diaspora kanë pasur probleme gjatë hapjes së kompanive, tregoi hulumtimi i zbatuar mes investuesve nga diaspora i publikuar në botimin e parë të buletinit hulumtues “2025 Vizion” i organizatës

Këshilli Gjyqësor lejoi përsëritjen e procedurës për shkarkimin e Mitrinovskit

Këshilli Gjyqësor i Republikës së Maqedonisë lejoi përsëritjen e procedurës kundër Jordan Mitrinovskit – gjykatës në Gjykatën e Apelit Shkup, pas sjelljes së aktgjykimit të Gjykatës Evropiane për të Drejtat e Njeriut në të cilën është konstatuar shkelje të nenit 6 nga Konventa për mbrojtjen e të drejtave dhe lirive të njeriut, thuhet në kumtesën 

Zaev-Babiq: Përpjekje të përbashkëta për avancimin e vendeve të rajonit në integrimet evropiane

Përpjekjet e Republikës së Maqedonisë dhe të Bosnjë e Hercegovinës për avancimin e bashkëpunimit të ndërsjellë dhe për avancimin e përbashkët në proceset e integrimeve evropiane, për të cilat është biseduar edhe gjatë vizitës së fundit të delegacionit qeveritar të Maqedonisë të kryesuar nga kryeministri Zoran Zaev në Sarajevë, janë konfirmuar edhe në takimin e

Mançevski: Përparim i konsiderueshëm te ministritë për transparencë më të madhe dhe raportim

Ka përparim të konsiderueshëm nga një numër i madh i ministrive dhe do të bëjmë kontroll shtesë për të parë kush ende nuk ka publikuar nga lista e dokumenteve për transparencë më të madhe dhe raportim të organeve shtetërore dhe do të angazhohemi për këtë, deklaroi sot ministri i Shoqërisë Informatike dhe Administratës, Damjan Mançevski.

Angjushev: Feni do të ristartohet, ndërsa kreditorët do të dëmshpërblehen

Zëvendëskryeministri për çështje ekonomike, Koço Angjushev është optimist se Feni Industri SHA Kavadar do të ristartohet dhe se tërësisht do të dëmshpërblehen kreditorët më të vegjël, ndërsa tre bankat kreditoret më të mëdha do të arrijnë marrëveshje me investitorin e ri që një pjesë e borxhit menjëherë t’u paguhet, ndërsa një pjesë të ristrukturohet.