Arabia Saudite heq masat e bllokimit pavarësisht rritjes së infeksioneve

Arabia Saudite të dielën hoqi masat për koronavirus mbarëkombëtar dhe hoqi kufizimet për bizneset, përfshirë sallonet e flokëve dhe kinematë, pas tre muajëve të rreptë, megjithë një nxitje të infeksioneve, raporton France24.

Lutjet gjithashtu u lejuan të rifillojnë në xhami në qytetin e shenjtë të Mekës, njoftojnë media shtetërore, vetëm disa javë para se të fillonte haxhi vjetor.

Fluturimet ndërkombëtare dhe pelegrinazhet fetare, megjithatë, mbeten të pezulluara dhe mbledhjet sociale të më shumë se 50 njerëzve janë të ndaluara, sipas ministrisë së brendshme.