Ambasadorja BËRNZ vizitoi “Alkaloidin”

/

Delegacion nga Ambasada e SHBA-së e udhëhequr nga ambasadorja Kejt Mari Bërnz e vizitoi kompaninë farmaceutike SHA “Alkaloid” Shkup, ku u njohën me rezultatet e veprimtarisë së kompanisë, shitjet dhe operacionet e prodhimit.

Siç kumtuan nga SHA “Alkaloid”, janë prezantuar investimet e shumta që “Alkaloid” ka realizuar vazhdimisht ndër vite si dhe aktivitetet e eksportit që janë një nga segmentet kryesore të politikës korporative të kompanisë.

Theksi i vizitës ka qenë në bashkëpunimin afatgjatë të suksesshëm të kompanisë me SHBA, ku SHA “Alkaloid” Shkup në vitin 2005 themeloi filialin e saj me seli në Nju-Albani, Ohajo. Kjo lëvizje biznesi u parapri nga bashkëpunimi i suksesshëm afarist dhe teknik me kompani të njohura amerikane, me traditë më shumë se pesë dekada më parë.

Për momentin “Alkaloid” është partner në zgjedhjen e disa kompanive me reputacion farmaceutik amerikan me të cilat ka forma të ndryshme bashkëpunimi, të tilla si licencimi, përfaqësimi i marketingut dhe autorizimi për shpërndarjen e produkteve të tyre. Midis ndërmarrjeve të biznesit në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, krenari e veçantë për “Alkaloid”, theksohet, janë vendosja e çajrave nga programi “Good Nature”. Në 15 vitet e kaluara kompania ka krijuar bashkëpunim të suksesshëm me kompani amerikane të specializuara në prodhimin dhe shpërndarjen e çajrave dhe produkteve medicinale natyrale, siç është i njohur “AVEDA”, anëtar i grupit “Este Lauder”, kompanitë “Arbon International” dhe “Sëanson” të cilat në vitin 2019 tejkaloi eksportet në SHBA me 5 milion dollarë, me tendencë rritjeje.

Ambasadorja Bërnz shprehu kënaqësinë e saj me funksionimin e suksesshëm të “Alkaloid” dhe, siç u tha, ishte magjepsur veçanërisht nga vizita në objektet e prodhimit të kompanisë, si dhe niveli i lartë i pajisjeve teknologjike dhe kapitalit njerëzor që menaxhon proceset.

Në temën e kapitalit njerëzor, ambasadorja Bërnz u interesua veçanërisht për sfidat me të cilat përballet kompania në rekrutimin e stafit të ri, trajnimin, aftësitë dhe shkathtësitë e tyre që ata duhet të zotërojnë për shkak të specifikave të industrisë. Ambasadorja amerikane vizitoi gjithashtu objektet e fundit të zgjeruara të prodhimit për ndërtimin dhe pajisjet e të cilave kompania investoi kohët e fundit mbi 11 milion euro dhe kompletimi i plotë i të cilave pritet në periudhën e ardhshme, thuhet në kumtesën e SHA “Alkaloid” Shkup.