428 raste të reja me Kovid-19, dhjetë viktima dhe 128 të shëruar

/

Në 24 orët e fundit janë bërë gjithsej 1853 teste, ndërsa janë regjistruar 428 raste të reja me Kovid-19. Janë shëruar 128 pacientë, ndërsa kanë vdekur dhjetë persona.

Sipas Ministrisë së Shëndetësisë, më shumë raste të reja ka në: Shkup – 200 persona, pastaj Kumanovë- 16, Dibër- 2, Shtip- 9, Prilep- 29, Tetovë- 30, Strugë- 2, Veles- 6, Manastir- 14, Ohër- 4, Kavadar- 17, Gostivar- 5, Gjevgjeli- 15, Strumicë- 11, Kriva Pallankë- 1, Radovish- 6, Koçan- 12, Probishtip- 1, Makedonski Brod- 2, Pehçevë- 1, Berovë- 5, Vallandovë -2, Vinicë- 3, Dellçevë- 4, Kratovë- 2, Sveti Nikollë- 3, Kërçovë- 11, Resnjë- 10, Negotinë- 5.

Instituti i Shëndetit Publik (ISHP) ka regjistruar 128 pacientë të shëruar në: Shkup- 57, Kumanovë- 11, Shtip- 6, Prilep- 8, Tetovë- 8, Strugë- 2, Veles- 2, Manastir- 2, Ohër- 2, Gostivar- 2 , Strumicë- 7, Kriva Pallankë- 1, Radovish- 6, Koçan- 8, Vallandovë- 1, Kërçovë -5.

Kanë vdekur dhjetë persona, dy pacientë nga Shkupi (60 dhe 66 vjeç), një nga Kumanova (64), dy pacientë nga Prilepi (57 dhe 87), dy nga Tetova (75 dhe 53), një nga Struga (55), një nga Strumica (83) dhe një pacient nga Kriva Pallanka (80). Prej tyre një pacient ka vdekur në kushte spitalore, ndërsa 9 të tjerë vdiqën në spital.

Numri i përgjithshëm i të diagnostikuarve me kovid në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 23.628, numri i pacientëve të shëruar është 17.239, i viktimave 834, ndërsa për momentin numri i rasteve aktive në vend është 5555.

Sipas analizave të përfunduara epidemiologjike për momentin shpërndarja sipas qyteteve është si në vijim:

 • Shkup 9854, aktiv 2655• Kumanovë 1973, aktiv 218

  • Dibër 309, 50 aktive

  • Shtip 1443, aktiv 160

  • Prilep 925, aktiv 227

  • Tetovë 1722, aktiv 291

  • Strugë 749, aktive 79

  • Veles 429, aktiv 96

  • Manastir 467, aktiv 155

  • Ohër 510, aktiv 89

  • Kavadar 321, aktiv 89

  • Gostivar 1028, aktiv 97

  • Gjevgjeli 267, aktiv 143 (16 persona nga NJT Gjevgjeli janë banorë të Dojranit, 38 të Bogdancit dhe 12 janë shtetas të huaj)

  • Strumicë 580, 360 aktiv

  • Kriva Pallankë 176, 60 aktiv

  • Radovish 170, aktiv 72

  • Krushevë 20, 0 aktiv

  • Koçan 567, aktiv 205

  • Probishtip 139, aktiv 24

  • Demir Hisar 65, aktiv 4

  • Makedonski Brod 98, aktiv 4

  • Pehçevë 53, aktiv 9

  • Berovë 164, aktiv 41

  • Vallandovë 82, aktiv 50

  • Vinicë 150, aktiv 49

  • Dellçevë 210, aktiv 114 (40 persona nga NJT Dellçevë janë nga Makedonska Kamenica)

  • Kratovë 31, aktiv 7

  • Sveti Nikollë 423, aktiv 59

  • Kërçovë 416, aktiv 78

  • Resnjë 201, aktiv 38

  • Negotinë 86, aktiv 32 (15 persona nga NJT Negotinë janë banorë të Demir Kapisë).

Testet e bëra, 1853 janë përmes: ISHP- 644, QSHP Shkup- 101, Avicena- 456, Biotek- 202, ASHAM- 0, Zhan Mitrev (Filipi i Dytë) -85, Sistina me metodën PCR -142, laboratori Laor- 101, Mjekësia Ligjore -2, QSHP Manastir- 74, Klinika e Sëmundjeve Infektive- 2, KGJO- 7, Sinlab- 37, laboratorë nga jashtë- 0. Deri tani në vend janë bërë gjithsej 221,011 teste të Kovid-19.

Në Klinikën e Sëmundjeve Infektive në 24 orët e fundit janë pranuar 7 pacientë. Gjithsej janë hospitalizuar 100 pacientë, ndërsa në mbështetje të oksigjenit janë 62, derisa nuk ka pacientë në ventilim mekanik.

Në spitalin në Kozle janë hospitalizuar 6 fëmijë dhe 6 nëna pozitivë me Kovid-19, një fëmijë dhe dy nëna të dyshuar për virusin.

Në SPQ “8 Shtatori” ka tetë të pranuar, ndërsa gjithsej janë hospitalizuar 45 pacientë. Dy pacientë janë në respiratorë.

Në spitalin në Manastir janë hospitalizuar 36, ndërsa në atë të Shtipit 56 pacientë. Në repartet infektive në Tetovë, Ohër, Veles, Kumanovë, Prilep, Gostivar, Strumicë, Strugë dhe Koçan, janë hospitalizuar 223 pacientë, pozitivë dhe të dyshuar ndaj Kovid-19.

Raste aktive në komunat e Shkupit sot (pas përfundimit të anketave epidemiologjike, mund të ketë ndryshim në shpërndarjen sipas komunave në Shkup):

 • Çair – 118• Gazi Babë – 282

  • Aerodrom – 531

  • Karposh – 437

  • Qendër – 448

  • Kisella Vodë – 312

  • Gjorçe Petrov – 208

  • Butel – 107

  • Shuto Orizarë – 15

  • Studeniçan – 4

  • Saraj – 16

  • Haraçinë – 7

  • Ilinden – 36

  • Sopishtë – 20

  • Çuçer Sandevë – 8

  • Petrovec –16

  • Zelenikovë – 8

  • Të huaj – 12

  • Të pashpërndarë- 70.