Papa pa besimtarë për Krishtlindje

Vatikani njoftoi se ceremonitë për Krishtlindje do të jenë të një “karakteri privat”, pa praninë e besimtarëve dhe trupit diplomatik, dhe se gjithçka do të jetë në internet.

Dhjetori është tradicionalisht muaji në të cilin meshat tërheqin mijëra besimtarë në Romë.

Papa 83-vjeçar duhej të hiqte dorë nga afrimi me besimtarët në pranverë, si dhe nga udhëtimet jashtë vendit dhe ceremonitë e shumta.

Më shumë se 37.000 njerëz kanë vdekur në Itali që nga fillimi i epidemisë së virusit korona./kp