Aplikacioni viral TikTok do të ndahet nga Bytedance dhe do t’i shitet Oracle

Aplikacioni më parë pritej t’i shitej Microsoft, transmeton lajmi.net.

Microsoft njoftoi se oferta e saj për të blerë operacionet e TikTok në SHBA u refuzua, duke hequr gjigantin e teknologjisë nga fushata.

Bytedance na tregoni se ata nuk do të shesin operacionet e TikTok në SHBA te Microsoft. “Ne jemi të sigurt që propozimi ynë do të kishte qenë i mirë për përdoruesit e TikTok, duke mbrojtur interesat e sigurisë kombëtare”, tha Microsoft në deklaratën e saj.

Qeveria kineze në fund të gushtit zbuloi rregullore të reja që kufizojnë eksportet e teknologjisë, me gjasë duke përfshirë sistemin e inteligjencës artificiale që përdor TikTok për të zgjedhur se cilat video do t’i përdorë përdoruesit e saj.

Kjo do të thotë se ByteDance do të duhet të marrë një licencë nga Kina për të eksportuar një teknologji të tillë në një kompani të huaj. /Lajmi.net/