Në Angli, nga nesër bëhet e detyrueshme mbajtja e maskës

Taksimi ligjor përmes detyrimit për mbajtjen e maskës, i parashikuar deri tani vetëm në transportin publik dhe në spitale, duke filluar nga nesër do të shtrihet edhe për përdorim në supermarkete, qendra tregtare, banka dhe zyra postare.

Për dallim nga sa është deklaruar ditët e fundit, detyrimi për maskat do të zbatohet edhe në restorante apo kafene që ofrojnë ‘takeaway’.

Në Britaninë e Madhe deri tani janë raportuar 298 mijë raste të personave të infektuar nga koronavirusi dhe më shumë se 45 580 viktima.

Mbretëria ishullore ndodhet e renditur në vendin e nëntë të grafikut të pandemisë Covid-19, e cila udhëhiqet nga SHBA