Brexit, Barnier: Marrëveshja tregtare Britani e Madhe dhe BE duket e pamundur

Negociatori kryesor i BE-së për Brexit, Michel Barnier, ka thënë të enjten se nënshkrimi i një marrëveshje të re tregtare me Mbretërinë e Bashkuar duket e pamundur për shkak të mosgatishmërisë së vendit për të buxhetuar për dy çështje kryesore.

“Me refuzimin e saj aktual për t’u përkushtuar ndaj kushteve të konkurrencës së hapur dhe të drejtë dhe për një marrëveshje të ekuilibruar për peshkimin, me Mbretërinë e Bashkuar për të bërë një marrëveshje tregtare, në këtë pikë – nuk ka gjasa,” tha Michel Barnier.

“Koha për përgjigje po mbaron shpejt në fusha të rëndësishme si klima, mjedisi, puna dhe ligji shoqëror”, ka thënë Michel Barnier.

Kjo deklaratë erdhi derisa Shefi i negociatorit në Mbretërinë e Bashkuar David Frost tha që vendi i tij duhet të “përballet me mundësinë” që ajo të mos mund të dakordojë një marrëveshje mbi marrëdhëniet e saj të ardhshme me BE deri në fund të vitit 2020.