Shteti gjerman ndalon burkat dhe mbulesat në shkolla

Një shtet gjerman ka ndaluar përdorimin e burkave në shkollë, duke thënë se mbulesa islame nuk bën pjesë në një shoqëri të lirë.

Baden-Württemberg në Gjermaninë Jugperëndimore njoftoi ndalimin të martën. Shteti tashmë ka ndaluar përdorimin e mbulesave të tilla për mësueset dhe nxënëset.

Kryeministri i shtetit, Winfried Kretschmann, tha se rrallëherë kishte raste që vajzat nëpër shkollat e vendit mbanin burka, por se nevojitej një vendim i tillë.

Rregulli i ri do të zbatohet për vajzat që ndjekin shkollat fillore dhe të mesme në shtet.