Kërkohet buxhet për t’i kthyer shqiptarët në pronat e tyre në veri të Mitrovicës

Deputetët e Komisionit për të Drejta të Njeriut, Barazi Gjinore, Persona të Pagjetur dhe Peticione kanë vizituar sot disa nga lagjet në pjesën veriore të Mitrovicës, ku kanë kërkuar nga Qeveria e Kosovës buxhet e strategji për të kthyer shqiptarët nëpër pronat e veta atje.

Përmes një postimi në Facebook, deputetja e PDK-së, Valdete Idrizi ka thënë se nuk ka as zyrë për komunitete se le më t’i trajtojë kërkesat e shqiptarëve.

“Për më tepër komuna veriore e Mitrovicës nuk ka as zyrë për komunitete se le më t’i trajtojë këto kërkesa tejet legjitime të shqiptarëve. Shteti duhet të reagoj sot, se demografia atje po ndryshon, spastrimi etnik ndryshe nuk është! Qeveria duhet të sigurojë buxhet dhe strategji për të kthy banorët shqiptarë në pronat e tyre dhe në këtë mënyrë siguron edhe qëndrimin e atyre banorëve që veq janë atje”, shkruan Idrizi.