Elon Musk pretendon se çipi i trurit Neuralink përfundimisht do të jetë në gjendje të transmetojë muzikë direkt në trurin e njerëzve

Në një shkëmbim në Twitter me shkencëtarin e kompjuterave, Austin Howard, Musk, i cili financon një projekt të quajtur Neuralink që po zhvillon një kompjuter të impenjuar në tru, tha se pajisja e kompanisë përfundimisht do të jetë në gjendje të transmetojë muzikë direkt në trurin e dikujt, transmeton lajmi.net.

Në një shkëmbim të veçantë në Twitter në fillim të këtij muaji, një përdorues i Twitter, Pranay Pathole, pyeti Musk, ‘A duhet Neuralink të përdoret për të ri-trainuar pjesën e trurit i cili është përgjegjës për shkaktimin e varësisë ose depresionit?’.

Neuralink, which was founded in 2016, is designing tiny flexible 'threads' that are ten times thinner than a human hair and can be inserted directly into the brain

‘Me siguri. Kjo është edhe e shkëlqyeshme dhe e tmerrshme’. shkroi Musk në përgjigje. Në këtë pikë, është e vështirë të përjashtohet se çfarë Neuralink mund ose nuk mund të bëjë pasi makina, një implant me një inç që futet në mënyrë kirurgjikale në trurin e një personi duke hequr një pjesë të kafkës së tyre, është diskutuar vetëm publikisht një herë.

Pak më shumë se një muaj nga tani, Neuralink do të zhvillojë ngjarjen e dytë të madhe publike si një kompani. Ajo që saktësisht do të zhvillojë ngjarja, është po aq misterioze sa kurrë. /Lajmi.net/