Mbretëria e Bashkuar siguron qasje të hershme në 90 milionë doza të vaksinave për Covid-19

Mbretëria e Bashkuar ka siguruar qasje të hershme në 90 milionë doza të vaksinave Covid-19 përmes partneriteteve me kompani farmaceutike.

Të përfshira në shifër janë 30 milionë doza të një vaksine që po zhvillohet nga BioNTech dhe Pfizer, marrëveshja e parë që të dy kompanitë kanë nënshkruar me çdo qeveri.

Kjo vaksinë ka arritur provat e fazës 2.

Marrëveshja e dytë është një marrëveshje në parim për 60 milionë doza të një vaksine që po zhvillohet nga Valneva, me një mundësi për të marrë një shtesë prej 40 milionë doza nëse kjo vaksinë dëshmohet të jetë e sigurt, efektive dhe e përshtatshme.