11 vjeçari në SHBA vdes nga COVID-19

11 vjeçari u bë viktima më e re nga COVID-19 në shtetin e Floridas.

Një djalë 11-vjeçar nga Miami-Dade County i Florida është personi më i ri që vdiq nga komplikimet Covid-19 në shtet, sipas Departamentit të Shëndetit në Florida.

Sipas të dhënave më të fundit shëndetësore, ai është i mituri i tretë në Florida që vdes nga komplikimet e virusit. Të tjerët ishin një vajzë 16-vjeçare në Lee County dhe një djalë 17-vjeçar në Qarkun Pasco.

Regjistrimet tregojnë se vdekja e 11-vjeçarit nuk është një rast i lidhur me udhëtimet, por është e paqartë nëse djali kohët e fundit kishte kontakte të ngushta me këdo që kishte Covid-19.

Departamenti i Shëndetit në Florida i tha CNN se djali kishte kushte të rënda themelore shëndetësore.

Që nga e premtja e kaluar, 7,000 të mitur në Florida kishin testuar pozitiv për koronavirusin. Numri i përgjithshëm i rasteve të konfirmuara të shtetit tani është 169,106.